onsdag 20 april 2022

Polisen skyddade en demonstration utan tillstånd

UPPDATERAT

Visst var det fint att två polisbilar skyddade denna vänsterextremistiska demonstration i går kväll i Malmö. Protesterna gällde polisen som ni ser. De använde för mycket våld under påsken ansåg dessa demonstranter när så många poliser blev skadade och polisbilar kapades och brändes. Det var kring hundra demonstranter som ropade "stoppa fascismen" och "inga poliser på våra gator".  Fanns det inga poliser alls på gatorna i Malmö skulle anarki råda. Det tror jag inte någon skulle tycka om. 

Fyra personer sitter i häktningsförhandlingar i dag misstänkta för våldsamt upplopp under påsken. En är redan häktad misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Sammanlagt fem personer är begärda häktade. Det är i Linköping och Norrköping. I Norrköping är det en medborgare i Somalia, som är 28 år gammal och en 20-årig medborgare från Syrien. I Linköping är det en medborgare i Afghanistan, som är 23 år. Plus två till 20 och 21 år gamla, som har blivit medborgare i Sverige. 

16:21

I Norrköping häktades de båda under dagen. I Linköping häktades två av männen medan en släpptes fri. 

21.4.2022

Polisförbundet ställer nu frågor om vad som orsakade upploppen i påskhelgen. Polisen hade för dåliga förutsättningar och 26 poliser skadades. Precis som andra menar är detta ett strukturellt fel i organisationen. Poliserna hade ett "övermäktigt uppdrag". Och detta menar polisförbundet var ett stort misslyckande. 

13:52

Även Rikspolischefen anser att detta var ett misslyckande för de hade inte rätt underrättelser om läget och åklagaren menar att det var fruktansvärt att se allt hat som riktades mot poliserna. Filmer inifrån polisbilarna visar en krigszon. Och det var också kvinnor och barn som deltog. Det handlar i grunden om att inte låta våldsverkare skada vår demokrati. 

19:00

Minst 104 poliser skadades, fruktansvärt! Utan skyddsutrustning hade de dött!

22.4.2022

I Örebro kunde ingen gripas för där handlade det om att rädda livet på poliser.  

PS. Polisen ska skydda också sådana här demonstrationer. Så därför kan Paludan komma tillbaka utan tillstånd och fortsätta bränna koranen. Eller kalla det ett valmöte eftersom han nu kandiderar också till riksdagen. DS.

3 kommentarer:

 1. Enligt text-TV var alla häktade från Östergötland ...

  SvaraRadera
 2. https://www.svt.se/text-tv/115

  Står fortfarande så just här men var på sidan 111 häromdagen ...

  SvaraRadera
 3. Sidan 114 numera, inte 115 ...

  SvaraRadera