tisdag 23 januari 2024

Bryan Johnson lägger 20 miljoner per år på att aldrig dö

 Den här mannen techentreprenören Bryan Johnson satsar sina miljarder på att leva för evigt. Fysiskt således. Så fåfängt. Han bor i Los Angeles på Venice Beach och tillhör den generation som aldrig vill dö. Han har en strikt kosthållning, tränar extremt mycket och har fått blod från sin 18-årige son. Så där har människor hållit på åtminstone sedan faraonernas tid, men då gällde det att få uppgå i gudarnas sfär. Efter den fysiska döden. 

Men Bryan Johnson, 46 år, vill sprida sitt evangelium över världen för att skapa något bättre. Lovvärt minsann. Han finns på internet så klart och flummar omkring med svaren kring hur han och mänskligheten ska överleva för evigt. Lika dumt som det är att ta livet av sig i förtid lika illa är det att tänka sig att leva för evigt i en fysisk kropp. Han har skapat Blueprint med allt man måste stoppa i sig för att leva. Så det handlar om en affärsidé. 

Här finns han på Instagram med sin fantastiska muskulösa kropp, som är som en 18-årings särskilt när det gäller erektion, säger han. Han ser tråkig ut, lite robotliknande, för han kämpar väl så mycket för att uppnå sitt mål att han aldrig gör något särskilt roligt. Lev väl betyder att inte slita ut sig i förtid, men inte heller att göra som Bryan Johnson att aldrig få sol på kroppen eller låta sig ryckas med av något vanligt medmänskligt.

Vi lever så länge vi lever. Och visst jag tar också piller som magnesium, vitaminer och omega-3 för att må bättre. Plus echinagard som håller förkylningar borta. Generna bestämmer också hur länge vi lever och de kan vi inte påverka. Jag går inte särskilt långa promenader, för det sliter också på kroppen vid min ålder. Jag är ju 32 år äldre än denne Bryan Johnson. Det gamla svenska ordet lagom gäller också för den fysiska kroppen. 

Men elitidrottare lever längre än andra, kring 5-10 år så där. Det är sant. Men alla har inte förutsättningar för detta heller, att bli elitidrottare. Eller leva i en bra psykosocial miljö. Bröder till elitidrottare levde kring 2-3 år kortare har man konstaterat. Ingen överväldigande skillnad således. 

Bryan Johnson är 46 år och vill aldrig dö. Han kommer att dö precis som alla vi andra. När är dock en annan fråga. Faksimil från Instagram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar