lördag 6 januari 2024

Isdygn i hela landet

 Jodå det var hela två år sedan det var isdygn senast, men propagandan har lurat i oss att det aldrig mer ska bli vinter. Men nu är det minusgrader i hela vårt avlånga land. Snö finns det också i hela landet. Och det vet vi ju att den skulle ha upphört för sisådär tio år sedan. Nä jag ska inte gnälla fast det inte är något roligt att gå ut, men solen skiner i dag. 

För övrigt är landet sig likt med sprängningar och skjutningar i stort sett varje dag. Och en död man hittades i Borås. Ja ja så är det här i världen, men vi har det bättre än i Gaza eller Japan åtminstone. Allt är relativt som Einstein väl inte har sagt, men så är det. Han menade nog att allt rör sig i förhållande till annat, men här betyder det att eländet finns överallt och ibland är det värre än på vissa ställen. 

Som vanligt är vi för många här på jorden och alla kan inte ha samma välstånd som vi i Sverige eller i USA. Men att minska befolkningen är inte på tapeten utan det lär krig och annat elände åstadkomma. För människor är inte särskilt intelligenta när det gäller barnafödande. Strax är vi 8 miljarder. 

Men under tiden när vi väntar på undergången gäller det att ha så roligt det går och glädjas åt de små tingen. En god kopp kaffe eller att solen trots allt går upp varje dag. Så fint ordnat av universum!


Jo snart minus 13 grader och det ska vara åtminstone två dagar till. Bomull i fönstren precis som i gamla tider för det samlas vatten där innanför treglasfönstren när det är minusgrader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar