lördag 27 januari 2024

Judar mer hatade och förföljda sedan andra världskriget

UPPDATERAT

I dag är det Förintelsens minnesdag, för detta datum befriades koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau år 1945. Ingen gång sedan andra världskriget har judar skyllts så mycket för allt som går fel i världen. Det beror mest på islamska följare, som har lärt sig hata judar sedan barnsben. Det märktes när terror drabbade Israel den 7 oktober 2023. 

I Sverige har det varnats för 30-talets återkomst i vänsterläger i åratal, men vänstern föreställde sig aldrig att detta 30-talets hat skulle importeras till Sverige, utan det var hela tiden svenskarna som beskylldes för judehat. Men sedan kom glädjeyttringarna efter att judar hade dödats och alla judar skulle utrotas nu äntligen "from the river to the sea". Det blev slagordet för uppfattningen att Israel inte längre skulle finnas som land. 

Judarna har förföljts genom årtusendena och har varit syndabockar för det mesta. De fanns i Babylon år 586 före Kristus som fångar och då förstördes också templet i Jerusalem. Judarna kom 1230 före Kristus till Israel från Egypten och bosatte sig där. Ett tempel till förstördes av romarna år 70 efter Kristus. 

Men ingenting liknade den judeförföljelse som Hitler utsatte judarna för, vilket sågs med blida ögon av Muslimska Brödraskapet som samarbetade med Hitler. Konspirationsteorier anklagar judarna för att vilja uppnå världsherravälde. I Sverige finns i dag kring 20-25 000 judar medan muslimerna är mångdubbelt fler.

I Malmö har det blivit värre sedan den 7 oktober. Men det har länge funnits problem i staden, som har många muslimska invånare, som inte skiljer på Israel och de judar som bor i staden. Omkring 45 000 muslimer bor i Malmö.

Kring tusen svenska artister kräver att Israel ska uteslutas ur Melodifestivalen Eurovision Song Contest i Malmö. Så har denna tävling i musik blivit helt politiserad. Men enligt arrangörerna är detta inte en tävling mellan stater utan mellan public service-förtag. Så Israel ska inte uteslutas. Kan dessa artister skilja på Israel och judar? Den 11 maj hålls denna final i tävlingen i Malmö. Vi hoppas att den går totalt utan incidenter. 

29.1.2024

Här är hela listan på de tusen, som har skrivit på att Israel ska uteslutas från Eurovision Song Contest. Palestinare vill utrota Israel och istället själva ta över landområdet. Palestina har varit ett land sedan 1988. Israel blev en stat år 1948. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar