torsdag 8 februari 2024

Guccikepsar kännetecken för kriminella

Märkligt att guccikepsar har blivit varumärke för kriminella och inte ens de äkta, som inte kostar så mycket bara kring 1 400 kronor, utan kopior av dessa kepsar. I dag presenterades det nya som ska träda i kraft i slutet av mars. Kläder kan göra att människor visiteras i vissa zoner.  Tillfälliga säkerhetszoner ska därför kunna inrättas, som varar i två veckor. Sådana zoner har funnits i Danmark i 20 år och 200 sådana beslut har fattas under den tiden. Även barn ska kunna visiteras i Sverige. 

Jag tycker alla sätt att komma åt de kriminella är bra. Och det här gäller förstås inte något etniskt utseende utan just klädsel. Även bilar ska kunna genomsökas. Det behövs ingen brottsmisstanke för detta. Avvikande beteende kan också göra att en person visiteras. 

Själv har jag blivit stoppad av polisen när jag kom i en gammal bil. Jag åkte alltid fast i kontroller, som den gången ett rån hade hänt några mil bort. Då blev jag stoppad, men polisen frågade snällt om han fick titta i bakluckan. Visst det fick han. Han hittade ingenting. Men numera är det inte tanter med gamla bilar som ska stoppas. Tiderna förändras. De kriminella kör väl BMW eller finare. Och har dessutom märkeskläder. För att se ut som om de vore direktörer, vilket de kan vara eftersom de tar över företag också. Plus äger tingsrätten i Södertälje. 

PS. För övrigt så utmärker sig Anne Ramberg som vanligt genom att jämföra Guccikepsar i dag med Davidsstjärnor i morgon. Hon menade att detta blir nästa steg för polisen att titta efter. Hon är inte riktigt sund i huvudet eller hissen går inte ända upp. Men hon raderade sedan denna kommentar. Hon borde förstås aldrig ha skrivit detta och hon har väl någon utomstående som påpekade detta. Hon är ordförande för Uppsala universitet. Herregud! DS. 


Guccikepsar fast kopior av dem gillar kriminella, men nu får de väl byta mode eftersom alla vet om det. De vill väl inte peka ut sig själva. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar