torsdag 15 februari 2024

Pensionerad läkare avlurad närmare 50 miljoner

 Den här historien är obegriplig, men ändå tydligen sann. Det handlar om en läkare som så trodde på sina romska vänner att han blev av med kring 50 miljoner kronor på ett upplägg där bilar skulle importeras och säljas. Han skrev avtal och också när pengahögen växte låneavtal, men det spelade ju ingen roll för allt var bluff. 

Jag har sett namnen för de finns offentliga på nätet, men avstår från att berätta om dem. Dock levde naturligtvis romerna, som lurade av läkaren alla pengar ett gott liv, med fina saker och resor. Läkaren är 81 år gammal och han bor tillsammans med en kvinna i Ydre. 

Det är som sagt en helt obegriplig historia om denne läkare inte är dement. För så dum kan han ju inte ha varit att han lät alla sina pengar gå till denna familj. Eller också var han så inne i tänkandet om att inte dra alla över en kam och ha fördomar, att han trodde på denna familj och lade tänkandet åt sidan. 

Läkaren hade känt familjen i en massa år sedan 80-talet innan han blev lurad, så det är ju tänkbart att han därför inte insåg att alla överföringar på närmare 50 miljoner skulle gå till familjens konsumtion. De har köpt lyxbilar, resor, spelat på kasino, köpte fastigheter, lyxiga klockor och dyra smycken. 

Läkaren vill inte prata om det här för han skäms, som så många gör som blir lurade. Och eftersom han har haft det så bra i samhället tills han blev lurad så har han kunnat vara så godtrogen kanske. Men närmare 50 miljoner? Han var tydligen girig på gamla dar också. Och ville ha mer. Kanske är det där gåtan med alla hans överföringar till familjens olika bankkonton bottnar. 

Denne läkare tycker också om att måla och det har han kunnat göra mera nu när han inte jobbar så mycket som läkare längre. Den här dystra bilden lär vara hur han känner sig numera. Han kan inte tro på någon säger han och det omkullfallna kyrktornet får symbolisera detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar