måndag 19 februari 2024

Navalnyjs kropp saknas ännu

UPPDATERAT

Ryska myndigheter gör allt för att tysta ned orsaken till Navalnyjs död. Enligt fångar så var det ett stort tumult och oväsen i fängelset under torsdagen. Navalnyj sägs ha dött tidigare än det officiellt meddelades på fredag eftermiddag. Kroppen befinner sig inte i det bårhus, där den skulle finnas. Den har tydligen forslats hit och dit. Uppenbarligen prepareras kroppen för att dödsorsaken ska tystas ned. Så sorgligt att inget har hänt i Ryssland sedan tsarernas tid. Ondskans tid har varat länge nu. 

12:53

Det kan återigen ha varit det giftiga nervmedlet novitjok som har använts för att döda Navalnyj. Det behöver inte ens injiceras i kroppen utan kan döda genom huden. Hans fru Julija säger nu att Putin har dödat honom. Mycket troligt. Och att myndigheterna nu vill bli av med spåren efter detta innan kroppen överlämnas. De kan behålla den i 30 dagar. 

22.2.2024

Navalnyjs mor har fått se kroppen men myndigheterna vill ha en hemlig begravning annars kommer de att göra något med den. De vill inte ha några sörjande där. Mycket märklig historia. De är tydligen rädda för Navalnyj fast han är död. 

23.2.2024

Jaha nu har Navalnyjs mor fått ett ultimatum: aningen begravning i hemlighet eller också i en straffkoloni. Vilka barbarer som inte kan släppa kroppen till en riktig begravning. I morgon går tidsfristen ut för att kroppen ska släppas, men mamman har fått tre timmar på sig att välja ett av de icke valbara alternativen.  Så klart att en mor vill begrava sin son enligt de sedvänjor som finns. Och det har hon också krävt att få göra. 

24.2.2024

Nu rapporteras att familjen äntligen har fått hans kropp. Det är för väl om det är sant! Så nu kan de begrava honom som de vill. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar