tisdag 13 februari 2024

Liseberg fick storhetsvansinne

UPPDATERAT

 Varför skulle eller ska Liseberg i Göteborg ha ett monster till vattenhus? Med något som var så brandfarligt att det tog eld i huset och allt exploderade av brandgaser? Hur kan man få lov att bygga något sådant inne i en stad? Det är förståeligt att det görs utomhus ute på landet där inte något sådant kan inträffa, men inne i en storstad? Och allt ihopbyggt dessutom. 

Två miljarder skulle satsas på detta. Nu blir det väl tre miljarder? För har man väl börjat så får man väl slutföra. Men bygg inte så här igen. Det går inte att ha så vådligt plastmaterial som slukas sekundfort av eld. En man saknas fortfarande. 

Hur kan någon få bygglov för ett sådant monster i Göteborg? Men allt för turisterna så klart. Pengar styr världen och nu skulle detta blir Nordens största upplevelsehotell med bifogad vattenpark. Räcker det inte nu? 

14.2.2024

Enligt Morgonstudion är det inte bygglovet det är fel på utan alla entreprenörskedjor, som gör att hundratals bolag kan vara inblandade i ett bygge. NCC har huvudansvaret för bygget, men vill inte uttala sig innan utredningen om branden är klar. Facket säger att det behövs att antalet entreprenörer begränsas. Alla har inte den syn på säkerhet som svenska byggföretag har menar facket.

Branden startade nära vattenrutschbanorna och upptäcktes av plåtslagare. Troligt är att den startade av svetsning och att detta antände byggnaden. Ingen påtalar ännu att det inte borde ha byggts på det här viset, men det är ju självklart att branden inte kunde ha fått detta explosionsartade förlopp om inte allt varit ihopbyggt. 
Miljardbygget brann upp just när det var färdigt. Det hann inte ens öppnas innan det tog eld. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar