tisdag 20 februari 2024

Stoppa lättvindiga könsbyten

 Det finns förslag om att det ska bli lättare att byta kön. För det är ju så populärt numera när så många anser sig ha fått fel kön. Även juridiskt ska detta bli lätt anser en del. Tidigare var Annika Strandhäll (s) för att det skulle räcka med en ansökan till Socialstyrelsen för att få nytt kön och nytt personnummer. Detta förslag finns nu hos Socialutskottet i riksdagen. Men till och med Annika Strandhäll har ändrat sig om könsbytet. För också hon inser att det skulle gynna kriminalitet. 

När det gäller namn så är det mycket lätt att byta. Vem som helst kan ta namn som innehas av fler än 2 000 medborgare. Och det går att göra det hur många gånger som helst. Det har medfört att kriminella byter namn som passar deras kriminella verksamhet. De kan ta över ett seriöst företag och så byta namn till tidigare ägarens, för då tror alla att detta företag fortfarande är seriöst. 

Justitieminister Morgan Johansson genomförde denna ändring av namnlagen 2017 och det har medfört att kriminella i Skåne kan byta namn varje dag om de har lust. Det gjorde syskon i Malmö och de lurade av en 82-åring, som hade anlitat deras företag, hans lägenhet. Dock fungerade det inte denna gång utan de dömdes till fängelse för grovt bedrägeri. Detta var 2022 så de sitter snart inte längre i fängelse.

Namnlagen behöver ses över, för det går således hur lätt som helst att ta namnet på den kändis eller offentlig person någon gillar. Eller på Morgan Johansson och framställa sig som tidigare justitieminister. Namn var inte så viktiga tyckte den socialdemokratiska regeringen den gången för det var personnummer som var viktiga. Men den nya föreslagna lagen om kön gör att personer kan byta kön och personnummer också. Och det skulle inte finnas hinder att byta fler gånger och då försvinner alla brott som den kriminelle kan ha begått i dåtiden. De hör ju inte längre ihop med någon person eller något personnummer. 

Så godkänn nu inte detta kära riksdagen utan förpassa förslaget till papperskorgen. Och ändra också namnlagen så att inte vanliga svenskar kan bli lurade av någon som heter Anders Svensson, men som är en kriminell, som ändrat sitt namn. 

Här finns en lista över företag som de kriminella bröderna har använt. 

Man måste ha konstaterad könsdysfori för att få byta kön, men det kan ändras så att det blir en enklare process utan något läkarintyg eller någon utredning om detta. Bara att ansöka till Socialstyrelsen. Släng detta förslag i papperskorgen riksdagen! Skulle göra att alla kriminella kunde bli av med sin brottslighet. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar