tisdag 20 december 2016

En terrorattack i Berlin

UPPDATERAT
Det var mitt i Berlin.
I närheten av Gedächtniskirche
från andra världskriget,
som terrorattacken ägde rum. 
När ska detta ta slut? Blir det någonsin så att mänskligheten kommer att gå till en annan nivå än där vi nu befinner oss där gudar bestämmer över människors hjärnor? Så dum denna art är trots sin civilisation. Åtminstone tolv människor dog i går när en lastbil körde rakt in i julhandlande människor. En upprepning av vad som hände i Nice i somras då 80 människor dog. Här i Berlin är tolv människor döda och 48 skadade på sjukhus. Två män befann sig i lastbilen som var från Polen. En är polsk medborgare och död och den andre togs någon kilometer från lastbilen. Det kan röra sig om en man från Pakistan eller Afghanistan enligt säkerhetstjänsten i Tyskland. Han är känd tidigare som kriminell av polisen. 

Lastbilen tillhör ett polskt åkeri och ägaren till detta åkeri sade att det gick inte att nå föraren av lastbilen efter klockan 16 i går eftermiddag. Lastbilen användes som ett vapen vid 20-tiden i går kväll. Åkeriägaren sade att det var hans kusin som hade hand om lastbilen och att han inte är någon attentatsman. Absolut inte. Polisen sade senare att lastbilen kanske stals redan i Polen. Polisen i Tyskland ska ha en presskonferens klockan 13 i dag.
7:13
Enligt Berliner Zeitung är terroristen afghan och kom som asylsökande i våras. 
8:50
Enligt Die Welt är terroristen från Pakistan och 23 år gammal och går under namnet Naved B. Vid flygplatsen Tempelhof i Berlin stormades i morse en flyktingförläggning av ett specialkommando.
10:38
Den medföljande polske passageraren blev enligt uppgifter i tysk media skjuten. Han var den egentlige föraren av lastbilen.
11:08
Eftersom terroristen hade flera alias så är myndigheterna inte säkra på hans identitet. Men man tror att han är från Pakistan och kom till Tyskland över Balkanrutten i februari i år.
13:04
Tyvärr är terroristen fortfarande på fri fot. Det är fel man, som är fasttagen. Den verklige terroristen är på fri fot och dessutom beväpnad. 
14:31
Man har varken hittat dna-spår eller blod efter den fasttagne i lastbilen. Inte heller har han rester efter krut på händerna eller kläderna. Han är inte misstänkt skyldig till annat än ett sexuellt övergrepp i somras.
19:19
Den förmente terroristen är släppt. Han hade inte något att göra med detta brott. Så den verklige attentatsmannen är fri fortfarande. Och har fått ett försprång. 
21.12.2016
Den polske föraren av lastbilen var vid liv ända tills lastbilen kom till julmarknaden i Berlin i går och han har satt sig till motvärn och kanske förhindrade han också att fler dog. Han slogs med terroristen. Det säger rättsläkarna i dag.
11:44
En 23-årig tunisier med flera identiteter söks nu för terrordådet. Polisen utgår ifrån att terroristen är skadad och därför genomsöks nu alla sjukhus i Berlin och Brandenburg. Klockan 13 håller polisen en ny presskonferens.
Anis Amri. Från facebook.
Anis Amri. 
Från facebook. 
13:15
Så här ser attentatsmannen ut som är efterlyst. Han kallas för Anis Amri och har kontakter med ett salafistiskt nätverk i Tyskland. 
14:51
Den nye misstänkte ska tidigare ha befunnit sig i ett asylboende i Emmerich am Rhein ungefär 60 mil från Berlin nära gränsen till Nederländerna.
18:06
Tre gånger hade myndigheterna i Tyskland möjligheten att utvisa denne man, men byråkratin krånglade till det varenda gång. De ville ha ett pass från Tunisien på honom, men där sade myndigheterna att han inte fanns som medborgare. Då kunde inte Tyskland utvisa honom. Så sent som i augusti i år togs han för att han hade ett falskt italienskt dokument, men han försvann igen. Då hade han råkat i slagsmål i juli tidigare i år över droger och skulle ställas inför rätta, men gick under jord innan dess. Han betraktades som farlig och våldsam redan år 2015, men ingenting hände. 
22.12.2016
Och nu tror dom att han är i Danmark. Ja han tänker väl begå något mer terrorbrott kan tänka. Utmärka sig ordentligt. Se upp danskar och snart är han säkert här och upprepar vad som hände 2010 på Drottninggatan. Se upp svenskar!
13:12
Amri har lämnat fingeravtryck på lastbilens dörr så det är fastställt att det är han som har befunnit sig i fordonet. Dessutom hittades papper utställt på honom under förarsätet. Det var utvisningspapper.
23.12.2016
Terroristen Anis Amri är död. Han sköts till döds i Milano under natten till i dag. Det är inga tvivel om att det är han som är död, säger italienska myndigheter. Han ropade Allahu akbar innan han sköts till döds. Han hade skadat en polis innan dess.
24.12.2016
IS har offentliggjort en video där Amri svär trohet till terrororganisationen. Han står i Berlin och gör detta. Uppenbarligen för några veckor sedan eftersom träden har löv fortfarande. 
Här liverapporterade SVT om detta dåd. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar