onsdag 7 december 2016

Etnisk norsk 15-åring dödade 14-årige Jakob Abdullahi Hassan

UPPDATERAT
Det är en katastrof att en 15-åring begår ett dubbelmord i Norge. Han har erkänt att han har dödat både den 14-årige kamraten plus också Tone Ilebekk, som blev 48 år och inte hade något med detta att göra egentligen, utan råkade vara där. 

Detta hände i Kristiansand i Norge på måndagseftermiddagen i denna veckan. I går erkände den norske pojken att han hade dödat de bägge med kniv. Han berättade nästan omedelbart detta för polisen när han togs in för förhör. Pojken har också gett polisen en detaljerad beskrivning om motivet och polisen menar att de tror på hans förklaring. De anser inte heller att det var fler inblandade i morden utan 15-åringen har utfört detta själv.

Den mördade 14-åringen hade tagit bussen kort innan han blev knivskuren. De båda offret och mördaren hade stämt träff och sågs tillsammans kort innan mordet. Den pojken hade inte afrikanskt utseende. Offret var från en norsk-somalisk familj. 
15:53
Killarna spelade i samma fotbollsklubb. Inte i samma lag eftersom de var olika gamla, men de hade mycket med varandra att göra ändå. Nyheten gör detta ännu värre eftersom fotboll för ungdomar är tänkt att fostra och dana inför vuxenlivet. Den 15-årige mördaren var tills nyligen aktiv i en kristen församling och familjen beskrivs som religiös och välbeställd.
8.12.2016
Tone Ilebekk blev mördad för att hon trodde det var ett slagsmål mellan två killar och ville hjälpa till. Hon hade slutat tidigt på jobbet på ett daghem och var ute för att promenera med sin hund. Hon fick flera knivhugg av 15-åringen på övre delen av kroppen och mördaren hade fortfarande blod på kläderna när han togs in till förhör av polisen. Han hade inte bytt kläder sedan morddagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar