måndag 26 december 2016

George Michael om sorg och självdestruktivitet

UPPDATERAT
Den avlidne stjärnan George Michael sade själv att han led av både sorg och självdestruktivitet i sitt liv och att han hade tillbringat tjugo år av sitt liv med att försöka förstöra sin glittrande karriär i musikbranschen. Han avled i går i sitt hem 53 år gammal. Hans karriär återhämtade sig dock alltid och han levde ovanligt länge för någon som ständigt missbrukade både sex och droger. Dessutom led han av depression på 90-talet då både hans älskare och mor avled. Hon dog i cancer. 

Men år 2011 hade han bestämt sig för att sluta med att förstöra sitt liv och ge sig ut på turné. Då hade han också suttit i fängelse och denna vistelse hade fått honom att återhämta sig och få energi, sade han. Tydligen blev han förvånad över att han blev dömd till åtta veckor i fängelse när han drogad hade kört bil in i en affär. Dock genomgick han fjorton dagars rehab genast och bad fansen om ursäkt. Han hade också börjat med en ny skiva. Men förra året sade många att han återigen hade börjat med crack-kokain efter att han hade släppt sitt sista album Symphonica i mars 2014. Han har inte synts till offentligt särskilt mycket sedan förra hösten.

Musikbranschen har skördat många offer genom droger och ofta då i 27-årsåldern som Amy Winehouse, vars liv just nu går som dokumentär i SVT. Musik är beroende av både höger- och vänsterhjärna och kräver att dessa stjärnor använder det omedvetna och sina egna livserfarenheter för att leva genom musiken. De pressas också av att leva offentligt och få sina liv omskrivna både som de genier de är och som svaga människor. Det har alltid varit svårt och George Michael levde trots allt länge. Men branschen sörjer honom naturligtvis ändå.
16:45
Här skriver Catia Hultquist om George Michael i DN. Denne man har gått mig totalt förbi när det gäller musik och som person, men för henne är han levande. Och hon säger att hon nog drömde om honom i vitt, att han skulle komma springande efter henne och be henne komma tillbaka precis som i en av hans sånger. Att han skulle försöka stoppa hennes flygplan. Hon är 49 år och han blev 53. Är det sant det hon skriver? Eller hittar hon bara på? Världen är märklig och människorna i den också.
27.12.2016
Familjen och släkten har länge trott att George Michael skulle dö av droger. Han tillbringade också lång tid på rehab under förra året. Han gick på crack-kokain igen och hade även blivit beroende av metamfetamin. 
16:11
Det var hedonistiska fester i hans hus och vänner är förvånade att han inte dog tidigare. En vän säger att det var en överdos som till sist tog livet av honom. Han dog ensam hemma på juldagsmorgonen och upptäckte senare av sin pojkvän. George Michael hade tagits till akuten flera gånger tidigare efter överdoser, men nu låg han död i sin säng när pojkvännen skulle hämta honom till en jullunch.
1.1.2017
Det enda George Michael ville var att dö, säger hans pojkvän och att han hade försökt att ta livet av sig många gånger. Till slut lyckades han. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar