lördag 28 oktober 2017

I mina förfäders stad Västerås skjuts mot polis och hans familj

UPPDATERAT
I Västerås attackerades en polismans villa i natt. Det är krig nu enligt de kriminella och det var ett automatvapen som skickade kulor genom ytterdörren och genom huset in i grannhuset. Hade någon rört sig i huset just då vid halvfyratiden i morse hade den blivit träffad, skadats eller mördats. Det är så att jag riktigt hör hur mina förfäder vrider sig i sina gravar. Max Schenström, min farmors far, var borgmästare, häradshövding och riksdagsman i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och var med och beslutade att järnvägen skulle dras till Västerås. Inte kunde han tro att de kriminella skulle ha tagit över staden hundra år senare. 

Enligt SVT och den presskonferens som polisen höll i dag är detta ett allvarligt mordförsök på ett polisbefäl och hans familj. Huset och familjens hem är förstört och stor förödelse råder där inne. Polisen säger att de måste sätta hårt mot hårt mot de problem som finns i staden. Polischefen Dan Eliasson är på plats i Västerås och säger att "det här är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet". Polisen ska få alla resurser de behöver säger Dan Eliasson och polisen har nu gått upp i stabsläge för att korta beslutsvägarna. Det betyder att polisen i Västerås har nationellt stöd.
17:59
Tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i centrala Västerås i eftermiddags. Det var på Humlegatan, en person togs med till förhör. Polisen intresserar sig också för en lägenhet på Violstigen i Gideonsberg. Inte långt från Humlegatan. Ännu en person togs med till förhör.
29.10.2017
En man i 21-årsåldern är anhållen för försök till mord. Han återfanns i Gideonsberg i sin flickväns lägenhet. Hon togs också med på förhör, men släpptes senare. Mannen är känd av polisen för rån och för att ha rymt från en ungdomsvårdsskola. Han är misstänkt på den lägre misstankegraden.
31.10.2017
Mannen har begärts häktad. Han nekar till brottet. Häktningsförhandlingen hålls i morgon onsdag klockan nio. 
1.11.2017
Mannen är nu häktad vid tiotiden på förmiddagen. Ny häktningsförhandling om en vecka. Han heter Ibraheem Badra och kommer från Hjällbo i Angered. Men han bor nu i Västerås. Mamman är från Libanon och pappan från Syrien. Badra är född i Sverige.
Ett polisbefäls villa besköts i natt i Västerås.
På bilderna ser ni den genomskjutna ingången.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar