tisdag 31 oktober 2017

Pensionärer får en en tolftedel av vad ensamkommande barn kostar

Signaturen Nes i DN Nils-Eric Sandberg berättar på ledarplats i Kristianstadsbladet lite trött om att ensamkommande barn kostar samhället 800 000 per år medan fattigpensionärer som har jobbat här och betalat skatt får ungefär en tolftedel av detta. Afghanistan som de flesta kom ifrån får dessutom mer bistånd än andra länder i världen. 

Ett välfärdssystem är enligt definitionen ett ekonomiskt skydd som medborgarna i landet har finansierat för dem som bor och arbetar i landet. Det kan inte utvidgas till att försörja en stor del av jordens befolkning. Då faller hela systemet. Många nya invånare är ekonomiska migranter från vanskötta länder i Mellanöstern och Afrika. Sverige har 1,2 promille av världens befolkning och 1,2 procent av världens BNP. Hur många kan vi försörja? Alla säger miljöpartiet.

Så långt den tidigare ledarskribenten från DN. Jag förstår att han är trött. Han närmar sig 80-årsåldern och har sett förändringen i Sverige. Befolkningen har hjärntvättats till att tro att vi kan ösa ur det där gyllene ymnighetshornet som moder Svea ofta har avbildats med, men vi kommer att vakna upp till en förskräcklig värld. Vi får väl omvända oss till islam allihop och hoppas på att profeten och Allah hjälper oss. 
Moder Svea med ymnighetshornet fanns till och med
på våra sedlar på 1800-1900-talet.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar