onsdag 18 oktober 2017

Polishuset i Helsingborg sprängt

UPPDATERAT
Hela entrén blåstes ut när polishuset i Helsingborg på Berga sprängdes i natt tjugo minuter över midnatt. Smällen var mycket kraftig och fönster har också blåsts ut både på polishuset och på andra hus. Polishuset utrymdes och stora delar runt polishuset spärrades av. Bombtekniker har jobbat ända till nu på morgonen med att undersöka vad som hände. Inga personer skadades vid sprängningen. Bombningen är klassad som "särskild händelse", vilket gör att stora resurser kan användas. Det här är ett angrepp mot rättsväsendet, säger polisens talesman. 

Tryckvågen från explosionen var stark och människor trodde först att det hade hänt där de själva befann sig. Smällen hördes ända till Bjuv och Landskrona. Det är oklart hur denna spräning kommer att påverka polisens arbete. Skadorna på polishuset är omfattande och polisen ska undersöka under morgontimmarna om det går att arbeta i huset.
11:23
Statsminister Stefan Löfven har varit i kontakt med Polisen Syd för att höra vad som hade hänt, men också för att uttrycka att regeringen står bakom polisen. Fattas bara annat! 
12:43
Statsministern skriver mejl till TT för att förklara att det behövs "strängare lagar, bättre verktyg och ökade resurser till polisen" för att bekämpa den grova brottsligheten. Är det inte för sent i Skåne? Eller ska verkligen dessa gärningsmän nu tas? Jag tror det när jag ser det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar