fredag 5 januari 2018

Anders Borg ångrar sig

UPPDATERAT
Förre finansministern Anders Borg menar att det hade varit bättre att inte "öppna hjärtan" för hela världens folk. Nu står vi med ett flyktingproblem i Sverige där integrationen blir mycket långsam, menar han. "Att huvuddelen av invandrare nu kommer från länder i Mellanöstern och Nordafrika med en påtagligt lägre utbildningsnivå gör dessutom att inträdet på arbetsmarknaden kommer att ta längre än tidigare." Så säger han på facebook. 

Han länkar också till en artikel i Dagens Industri där professor Mats Hammarstedt påvisar att långvariga kostnader för den nuvarande situationen i Sverige kommer att bli naturliga. Vi får helt enkelt räkna med att för alltid försörja en del av den nya befolkningen. SCB har påvisat att som mest integreras 70 procent av invandrarna efter 19 år i Sverige. Det behövs att sysselsättningsnivån blir åtminstone 75 procent för att dessa nya invånare ska ge ett positivt tillskott till de offentliga finanserna i Sverige, enligt professor Hammarstedt.

Året efter folkbokföring i Sverige uppgår nettokostnaden för den offentliga sektorn till 190 000 kronor för varje flykting, enligt Hammarstedt. Efter sju år är denna kostnad kring 95 000 kronor per flykting och år. Samtidigt har Sverige flest fattigpensionärer i Norden och också fler än de flesta EU-länder.  Fattigdomsgränsen ligger på 11 800 kronor i månaden i disponibel inkomst.
6.1.2018
Minister Baylan (s) som har till uppgift att motverka segregation i Sverige säger också självklarheter i en intervju till TT. Jo det krävs att man har ett arbete att gå till. Visst asylmottagandet måste fördelas jämnare i EU (har Löfven upprepat till leda). Och det är för många skjutningar i våra segregerade områden. Jo, jo vi vet. Och Magdalena Andersson gick ut och sade före jul att det är dags att asylsökande tar sig till andra länder. Kranka blekheten sade Bill, blekheten den kranka sade Bull.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar