söndag 7 januari 2018

Man död av handgranat vid Vårby Gård tunnelbana

UPPDATERAT
En man i 60-årsåldern har omkommit då han plockade upp ett föremål vid tunnelbanan i Vårby Gård. Så ser det ut numera i Sverige att handgranater kan ligga och skräpa. Han var tillsammans med en kvinna i 45-årsåldern och hon har också förts till sjukhus. Oklart hur skadad hon är, men det verkar vara lindrigt. Polisen har kunnat tala med henne. Detta är helt klart mord. Och det fjärde misstänkta mordet som har inträffat den första veckan år 2018. Under de senaste två åren har mord/dråp/dödligt våld legat stadigt kring tre fall i veckan och det verkar fortsätta. Den officiella statistiken ligger dock lägre. Ingen ska behöva dö av att det ligger handgranater och skräpar i städer. Men nu har det ändå hänt. 
8.1.2018
En expert menar att någon måste ha lagt handgranaten med sprinten urdragen, men mot marken så handtaget var intryckt. När någon sedan lyfter föremålet exploderar det efter några sekunder. 
9.1.2018
Polisen bekräftar nu att det verkligen var en handgranat som exploderade vid tunnelbanan i Vårby Gård. 
10.1.2018
Mannens son berättar att pappan trodde att det var en leksak han plockade upp. Ta inte upp saker som liknar handgranater!
Rör inte föremål som ser ut så här.
Detta är handgranater.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar