måndag 15 januari 2018

Tjafs om väpnad attack i regeringen

UPPDATERAT
Är en väpnad attack mot Sverige inte sannolik? Eller kan den inte uteslutas? Om detta tvistar utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist. Allianspartierna kritiserar regeringen för att hålla fast vid den gamla formuleringen att en attack inte är sannolik. Spelar det någon roll då vad regeringen säger? Är det inte själva verkligheten som avgör? Nja den kan ju tolkas och Margot Wallström står längre till vänster än försvarsministern. Och Ryssland kommer aldrig att anfalla Sverige. Det finns inte på kartan riktigt för henne. 

Och ifall verkligheten ändå skulle komma ifatt hennes uppfattning så går det alltid att ändra sig då. För annars kanske vi skulle behöva gå med i Nato. Eller? Men Sverige kommer säkerligen vika sig platt även i framtiden för stormakten i öster ifall den skulle vilja något. För den politiken har inte ändrat sig sedan ett par miljoner tyska soldater fick åka tåg genom Sverige till Norge under andra världskriget. Vi är vana att lägga oss platt på marken för alla som vill så. Vårt land är inte längre exklusivt vårt. Har inte varit det på länge. Och sådana som Fatemeh Khavari anser att Sverige är lika mycket hennes som någon annans.
16:15
 Utrikesminister Wallström anmäls till KU av liberalen Allan Widman, ordförande i försvarsutskottet. Han vill pröva ifall UD avvikit från kraven på saklighet och objektivitet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar