lördag 20 januari 2018

Klanen Ali Khan styr i Göteborg

UPPDATERAT
Polisen i Göteborg försöker ännu en gång få kontroll över klanen Ali Khan som har haft stora svårigheter att etablera sig på ett lagligt sätt i det svenska samhället. Under många år har familjen styrts av brott. I register över brottslingar finns just nu 31 personer. Många av dem har ingen uppgiven inkomst alls. Aftonbladet har haft ögonen på dem sedan 2006 och kallar dem maffiafamiljen nummer ett i Göteborg. 

Familjen styr utan polisen och låter människor bara bli att prata med polisen har de inga problem med familjen. Denna klan ser sig istället som samarbetspartner med polisen. Så fungerar ett klansamhälle. Det är ungefär 120 individer som sätter skräck i alla. Polisen Ulf Merlander har vittnat mot dem. De är kända bland annat för mord, utpressning, misshandel, narkotikabrott och vapenbrott. Man hotar vittnen och även polisen får subtila hot när det gäller brott, berättade Ulf Merlander.

Familjens överhuvud är drygt 60 år och heter Hashem Ali Khan. Han är intervjuad av Aftonbladet för han har ingenting att frukta från vårt samhälle. Han är kung helt enkelt och gör som han vill. Under ramadan förra året välkomnades Aftonbladet till honom. Han är imam och heter också Abu Saleh. Han är så vänlig och förekommande. Släkten är samlad och dess medlemmar kommer ursprungligen från Libanon. Imamen pratar arabiska i intervjun för han är så dålig på svenska. 

Klanen har kring 200 polisanmälningar mot sig under de senaste åren, men de flesta har lagts ned eftersom ingen vågar vittna. Imamen är inte straffad för något alls och har sju barn och över 30 barnbarn. Han åker runt i världen och föreläser om islam och han löser "problem" och "konflikter" när de uppstår i Sverige på olika ställen och han har också varit i Tyskland. Imamen går in och "gör fred" i familjer där det har blivit ett missförstånd. Han löser det så att det inte behöver gå till någon rättegång.

Han är del av ett parallellsamhälle, men tycker det inte själv. Det här är den värld han lever i och alltid har gjort. Han hatar IS och hans ögon glöder när han pratar om kampen mot dem. I Sverige kommer han in innan det har blivit blodbad och försöker förhindra att det blir så. Han medlar innan det har gått för långt så konflikterna mellan familjerna inte blir större. Han hjälper helt enkelt polisen. 

Överhuvudet för familjen framställer sig som närmast ett helgon. Han har aldrig gjort något fel och sysslar med välgörenhet och att berätta för människor vad som är rätt att göra. Visserligen finns det våld och annat i familjen, men det beror på att människor inte är ofelbara. Men han håller sin hand över alla och fick sitt senaste barn förra året. En pojke, en medlem till i familjen. Och hans fru kommer från Tyskland. Pojken fick namnet Hashem. Efter sin pappa.

Polisen kraftsamlar nu igen mot klanen och har gripit unga män och barn är omhändertagna. Själv kan jag inte läsa artiklarna för jag prenumererar inte på Göteborgs-Posten. Men visst hoppas vi att klanen någon gång kan ingå i det svenska samhället. 
25.3.2019
Expressen synar nu släkten Ali Khan. Det har inte blivit bättre. Det blir 41 träffar i databasen Lexbase när jag söker där. Tio fler än förra året. Trist! Omkring 80 procent av släktens män förekommer i polisens register efter tidigare domar om brott och misstankar om brott. Släktens överhuvud den 62-årige Hashem Ali Khan är fortfarande ostraffad. Familjen vill inte ha den kriminella stämpeln och har tagit strid mot socialtjänsten, som har omhändertagit flera barn från släkten.
12.6.2019
Hashem Ali Khan är häktad för grovt vapenbrott. Äntligen!
12.8.2019
Nähä Hashem Ali Khan kom undan nu också. Fallet är nedlagt för en annan högt uppsatt medlem av klanen har anmält sig frivilligt till polisen. Han var på flykt, men är nu häktad på sannolika skäl för samma grova vapenbrott. Ja vad gör man inte för att få en belöning i paradiset. Vare sig det är rätt eller inte ur den västerländska synen på rättvisa.

Expressen synar familjen Ali Khan.
Faksimil från 25.3.2019

Faksimil från Lexbase.
Från år 2018. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar