fredag 26 januari 2018

Åttahundra män behärskar Sverige

UPPDATERAT
Visst är det märkligt att 800 män i Malmö, Göteborg och Stockholm kan behärska civilsamhället med vapen och kriminalitet. Vi har 20 000 poliser och de borde väl kunna klara av att sätta dessa inom lås och bom? Nä det är för mycket frihet här i landet om man ska tro terroristen Akilovs bror, som menar att han radikaliserades här i förorterna till Stockholm. Tidigare hade han aldrig sådana tendenser. Tvärtom var han en hårt arbetande man, som kom ur medelklassen och hade västerländska värderingar. Om man ska tro hans bror. 

I Göteborg hade en man tänkt elda upp radio- och TV-huset tidigt i morse. Det är sådant som brukar göras i diktaturer. För där ska man inte ha yttrandefrihet. Och så har vi Denny Abrahamsson, 71 år, som är åtalad för hets mot folkgrupp när han har försökt diskutera islam som religion på facebook. Om kristendom får man säga vad som helst. Har länge varit så, men om islam får icke något ont sägas. Den religionen är helig. Det blir rättegång i juni vid Stockholms tingsrätt angående om Denny Abrahamsson har förbrutit sig mot en folkgrupp.
12:44
Så har Ann Heberlein stoppats på nätet av mobbare som inte tycker att hon ska skriva en bok om våldtäkter och kultur. Detta samtidigt som regeringen bakom Vinnova och SVT, DN, Svenska Dagbladet och Sveriges Radio ska granska fakta och avslöja falska nyheter inför valet i höst. Allt berör yttrandefriheten, men är det alldeles säkert att statens medier och de två största morgontidningarna är de bästa att granska detta?
Hets mot folkgrupp kan straffas med
fängelse upp till två år om det är
ett grovt brott.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar