söndag 5 augusti 2018

En kvinna död av blixten

UPPDATERAT
En kvinna i 50-årsåldern dog av blixtnedslag i fredags och en annan i 40-årsåldern hittades medvetslös i terrängen vid Kvicksund nära Eskilstuna. Blixten träffar enligt statistik 17 människor per år i Sverige och en dör. Men i dag kommer det fler åskväder. Håll er inne då. Gå inte ut. Blixten kan döda fler nu när det är så frekventa åskväder. I Finland dog två bröder i fredags av blixten. De var också utomhus. 

Dannion Brinkley vet hur det är att dö av blixten. Han träffades som 25-åring när han talade i telefon. På den tiden år 1975 var telefoner nästan undantagslöst anslutna till telefonledningar. Han slungades upp mot taket i rummet där han befann sig och hjärtat stannade. Hans fru, en vän och ambulanspersonal försökte få igång hans hjärta. Han har berättat i sin böcker Räddad av ljuset och Inte rädd för att dö att han genomlevde alla känslor som finns under den tiden han var död. Hans kropp var mycket nära döden men inte riktigt död och han återupplivades. Han kunde följa vad som hände också när kroppen var död och efter denna nära-döden-upplevelse blev han paranormal. Han har använt de gåvor han fick av blixtnedslaget till att hjälpa människor. Han är nu 68 år gammal.
18:01
Ute vid Bullandö bara knappa två mil härifrån slet sig en brygga med ett 40-tal båtar. Det var åskväder och hårda vindar. Människor satt i båtarna förstås för det var oväder. Det blåste så hårt att hela bryggan gav sig iväg. Jag hörde utryckningen där jag bor och undrade vad som hade hänt. Personer ramlade i vattnet. En man saknas. Tyvärr. Ta hänsyn till vädret! Åska, blixt och dunder är inte ofarliga. Inte regn och blåst heller. Marinan på Bullandö är en av de största i landet, kring 1 400 båtar ligger där. 
6.8.2018
Här skriver Bullandö Marina själva om denna "orkanby". Jo det kan blåsa också i Sverige när det har varit så varmt och åskan slår till. Vinden går dessutom runt, runt kring ett åskväder. Har själv upplevt det när jag seglat. Bullandö Marina är stockholmarnas favorithamn för den ligger alldeles nära det öppna havet innanför Djuröbron.
7.8.2018
En man som sågs ramla i vattnet i Bullandö och är i 60-65-årsåldern med vitt hår och blå shorts saknas fortfarande. Troligt är att han har drunknat, men han kan också ha tagit sig upp och gett sig iväg. Polisen vill veta mer och ber vittnen höra av sig. 

Bryggan bröts helt enkelt sönder av vinden.
Stora krafter. Annars brukar det
vara isen och vintern som
gör detta, men nu ett åskväder.
Faksimil från Bullandö Marina. 


Dannion Brinkley träffades av blixten som 25-åring.
Faksimil från en video med honom. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar