lördag 11 augusti 2018

Prinsessan Sofia utsatt för näthat

Hon berättar i dag i TV4 i morgonprogrammet hur det var när det blev känt att hon umgicks med prins Carl Philip. Då blev hon utsatt för en hatstorm. Hon knockades under ett tag av detta, säger hon. Jo det är så att alla som vågar sig på att yttra sig offentligt blir utsatta för sådant. Det spelar ingen roll egentligen vem du är, utan det är bara så att någon som syns öppet i medier ska hatas. 

Prinsessan Sofia har återhämtat sig från detta numera och kommer att delta i dag på Gärdet i Let´s Make Love Great Again. Hon sitter med i ett panelsamtal om ungas situation på nätet. Så tråkigt att inte också gamlingar som jag anses vara värda ett samtal. Men jag vet att jag är ovanlig på nätet. För alla utgick ifrån att jag var i 20-30-årsåldern och då skulle det näthatas desto mer. Det är fortfarande inte slut. Men på facebook går det att komma åt dem och blockera.

Det handlar naturligtvis om avundsjuka och projiceringar. Allt det hatarna vräker ur sig gäller dem själva. Hatarna anstränger sig för att finna en plats där de blir kända genom sitt hat. Detta tystar tyvärr människor och särskilt barn. Näthat är ett lätt sätt att mobba på säger prinsparet i sin nya video om detta. Denna manifestation på Gärdet pågår i dag och i morgon. Och prinsparet vill genom sin stiftelse sätta blåslampan på detta. De har båda upplevt detta näthat ganska starkt, säger prinsessan Sofia. 

Tyvärr pågår denna smutskastning numera på alla nivåer i samhället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar