torsdag 13 december 2018

Äntligen Lucia!

UPPDATERAT
Sveriges Televisions sändning från Göteborgs domkyrka var traditionell. Mångfalden speglades genom att visa bilder av publiken där inte alla var vita. Här kan ni se sändningen. Lucia firas på olika sätt i landet, men traditionen är fortfarande stark och speglar de stämningar som finns hos människor. I Salem och Örebro kommun är dock inte intresset för Lucia så stort. Kan bero av folkomflyttningen. Här kan ni se Malmös Lucia Natalia Bosak som hade föräldrar som var missbrukare i Polen. Hon var tvungen att stjäla mat som liten. 
10:30
I morse och under natten skedde också terrortillslag av Säpo i Västsverige. Det är den mörka baksidan av vår befolkning. Vår alltmer globala planet har gjort att sådant spridit sig över världen. Tyvärr. Fler än 2 000 personer utreds för terrorkopplingar i Sverige.
15:02
Det är en man 22 år gammal, som nu är häktad på sannolika skäl för stämpling till terroristbrott. Han åläggs också fulla restriktioner. Stämpling betyder att han har tänkt utföra ett terroristbrott tillsammans med någon annan eller försökt att övertala någon att göra detta. Hans familj är statslösa palestinier med anknytning till Syrien. Han läste in gymnasiet i Västsverige. 
Massor med tärnor och stjärngossar
omslöt Lucia i Göteborg.
Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar