lördag 8 december 2018

Tiggarliga förde ut miljonbelopp till Bulgarien

De sju män som är häktade för att ha utnyttjat tiggare i människohandel har tjänat miljoner på de 20-tal tiggare de använde i sin verksamhet. Det här nätverket har haft Växjö som sin bas medan två andra bulgarer nyligen dömdes i Örebro för en slavliknande verksamhet med tio tiggare till drygt 4 års fängelse. Inget av detta skulle ha varit möjligt om vi hade ett nationellt förbud mot tiggeri i Sverige. Danmark har detta. 

I Danmark är det förbjudet att sitta som tiggarna gör i Sverige med skramlande muggar och säga några ord och vara i vägen för alla förbipasserande. Inte heller får härbärgen med offentliga bidrag ge dem husrum om de inte har danska personnummer. Danmark har därmed mycket mindre besvär med tiggare och tiggarligor finns inte.

Det är vår "godhet" som gör att denna verksamhet kan finnas. Också svenska kyrkan har hjälpt de kriminella med detta i Växjö. Ge inte pengar till tiggare! Det orsakar bara elände för människor plus att det kostar svenska samhället pengar till rättegångar när de slavliknande förhållandena avslöjas. De flesta häktade i Växjö är släkt med varandra. Dom i målet väntas under december. 

Här skrev jag tidigare om denna tiggarliga. 

Se här hur ni kan hjälpa människor i deras hemländer. 


Länder med förbud och restriktioner mot tiggeri i Europa.
Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar