fredag 28 december 2018

Vad hjälper raketförbud?

UPPDATERAT
Det blir säkerligen en rolig nyårsafton för smällandet har redan börjat. Jag väcktes av det på natten i förrgår och i går plus i natt var det tre sprängningar i det kära Skåne. En i Lund som drabbade en villa, en i Malmö som sprängde bort delar av en balkong och så en i Landskrona, som skadade ett flerfamiljshus plus tre bilar som stod utanför. Bombmännen i Landskrona greps efter att de hade kört av vägen. 

Nästa år blir det förbjudet med alla slags raketer och smällare är sedan tidigare redan förbjudna, men vad hjälper det? Importen till Sverige är fri från Polen - ingen gränskontroll - av sådana tyngre pjäser och vi vet ju hur det är med granater som det finns mycket av i vårt land. Över hundra granatattacker har skett sedan åtta år tillbaka. Sensationellt för ett land som inte befinner sig i krig. Vi får hoppas att inga människoliv råkar komma i vägen för allt som kommer att smälla av inom några dagar.
30.12.2018
I Kristianstad skjuter ungdomar raketer mot poliser, väktare, privatpersoner, fordon och fastigheter. Ett tiotal ärenden har inkommit, men tack och lov är ingen skadad. 
15:18
I Uddevalla attackerades en nattbuss med raketer. Rutorna sprack. Det var i norra Uddevalla i Dalaberg. Sker det igen bryts trafiken omedelbart. 

Här informerar polisen om detta. 

Bombmännen i Landskrona voltade av vägen
och greps av polis när de försökte smita.
Faksimil från Sveriges Radio.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar