tisdag 18 december 2018

Nathalie Engblad är försvunnen

UPPDATERAT
Alla resurser sätts nu in för att försöka spåra Nathalie Engblad, 21 år, från Eksjö. Försvaret ska leta - efter tips från Missing People - ute i terrängen mellan Eksjö och Nässjö, men det är inga säkra spår. Hon försvann i lördags då hon skulle ta tåget till Malmö och till sin bror, men hon kom aldrig fram. Ingen vet riktigt om hon ens kom med tåget. Nathalies mobiltelefon har spårats mellan Eksjö och Nässjö och därför eftersöks hon i området. 

Hon skulle ha arbetat i går, men kom aldrig till jobbet. Hon är 165 centimeter lång och har mörkt hår. Hon hade förmodligen mörka, svarta kläder när hon försvann. På tisdagsmorgonen ska terrängen genomsökas kring Smedstorp med hjälp av räddningstjänsten och försvaret.
19.12.2018
Så här säger polisen i dag: "Polisens utredningsåtgärder i förundersökningen om människorov, som har bedrivits parallellt med eftersöket, har lett till att brottsmisstankarna nu har försvagats. Förundersökningen är inte formellt nedlagd men bilden har blivit klarare och den tyder inte på att kvinnan har utsatts för ett människorov eller något annat grovt brott som har koppling till försvinnandet. Vilken bild som framkommit och vilka omständigheter som polisen nu har fått kännedom om kan, av hänsyn till de berörda, inte kommenteras närmare.

Detta innebär att eftersöket efter försvunnen person är huvudspåret i ärendet. Polisen arbetar nu vidare med eftersöket med polispersonal med och utan hundar och insatsledning, polisinsatschef och räddningsledare. Polisen har också hjälp av Försvarsmakten med i huvudsak eftersök i terräng, men även i tätorten Eksjö. Under dagen kommer också Sjöräddningssällskapet att hjälpa polisen med eftersök på vattendrag och sjöar i aktuella sökområden.

Polisen är alltjämt angelägen om att få fortsatt hjälp av allmänheten i arbetet med att söka efter den försvunna kvinnan. I det sammanhanget bör det påpekas att polisen har fått uppgift om att kvinnan var mörkhårig när hon senast sågs. Det förekommer fler bilder och olika uppgifter om hårfärg men det finns säkra uppgifter om att hon var mörkhårig vid försvinnandet."
20.12.2018
Polisen bedömer Nathalie Engblads försvinnande som frivilligt och avbryter nu sökandet. Hon har inte påträffats trots att 27 kvadratkilometer har genomsökts. Hon anses inte kunna hittas vid liv om hon nu inte har gett sig av frivilligt någon annanstans. Hon har varit både i Eksjö och i Nässjö och setts på övervakningsbilder där. Hon har eftersökts i trakten av Ormaryd, där hennes mobil gav utslag. Den stora räddningsinsatsen avslutades nu när mörket föll. 
23.12.2018
Nathalie Engblad har hittats död i terrängen utanför Eksjö. Hon hittades av en privatperson. Så sorgligt att en så ung människa har dött i skogen. Vila i frid!

Marcus Engblad har startat en insamling här för Missing People. 
Nathalie Engblad är försvunnen.
Faksimil från facebook. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar