måndag 24 oktober 2022

Hemligheten heter en bok

Hemligheten eller The Secret heter en bok som kom 2006. Rhonda Byrne har samlat all världens visdom i den. Den säger att det är klokt att följa dessa råd för då kan du uppnå eller bli vadhelst du vill. Stora ord! Men de kan fungera kanske. 

Den skapande processen består tre steg: be om det, tro att det händer och ta emot det. Och om du har skapat en klar bild av vad du vill då har du bett om detta i ditt sinne. Det här är en nyandlighets bok, som kan fungera för oss. Jag vet inte. För själv har jag knappast något stort att uppnå. På min ålders höst. Eller har jag det? 

Jag har läst i denna bok nu igen innan jag har somnat på kvällarna och i dag gick det väldigt smidigt på bilprovningen. Bara ett litet tecken i tiden. Jag vet. Vi får se om fler önskemål blir uppfyllda i framtiden. Vet inte. Måste bestämma mig då för vad jag vill åstadkomma. Men min bok, som kommer nästa höst har liknande tankegångar fast den berättar om det som hände då för snart åtta år sedan när min sambo dog. Hur överlever man något sådant? 

Den berättelsen finns i min kommande bok med titeln Innan glädjen infinner sig. Den glädje som finns inuti oss och som livet självt består av i grunden. Men när vi drabbas av olyckor, sjukdom och död är det så lätt att glömma bort den ljusa glädjen och istället låta den ersättas av ett inre mörker. En mamma som befann sig på bilprovningen i dag med sin ettåring började prata med mig och jag med henne. Hon sade att hon trodde jag var en ung farmor eller mormor när jag berättade att jag hade barnbarn. Smicker tänkte jag, men sade inget. 

Men när jag kom hem såg jag verkligen inte ut som den 77-åring i spegeln, vilket jag snart blir. Jag vet att jag kan utstråla det min själ är fyllt av också. Och att jag då inte ser så gammal ut. Och så måste det ha varit i dag när en ung mamma och hennes ettåring råkade finnas där på bilprovningen. Märkligt hur livet kan gestalta sig. Jag känner tacksamhet för det. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar