måndag 17 oktober 2022

Maria Leissner har tiden sprungit förbi

Maria Leissner blev aktuell nu igen, men för mig har hon inte varit det sedan 2010 när hon absolut försvarade alla romer i landet.  Hon har hunnit bli pensionär 66 år gammal, men känns som om hon är uråldrig när hon framträder i Morgonstudion. Hon är absolut kvar i sin gamla inställning till vad en liberal är och har inte ändrat sig en millimeter. Och hon grät över Tidöavtalet. Dock tror hon att alla liberaler kommer att rösta för Kristersson som statsminister i dag klockan 11 för det har de lovat tidigare inför valet.

Vad Maria Leissner inte begriper - eller vill begripa - är hur mycket tiden har sprungit ifrån henne. Sverige är en demokrati och då måste det parti som är störst på den borgerliga sidan få mest makt. Så vill väljarna ha det. Och det är en självklarhet efter ett val. Annars har vi verkligen inte längre en demokrati i landet. Vi får nu äntligen se vad en borgerlig regering kan göra för Sverige tillsammans med det så avskydda partiet sverigedemokraterna. Det ska bli intressant. 


Maria Leissner blundar för valresultatet och hade velat att liberalerna fick större inflytande. Men väljarna har röstat så att sverigedemokraterna är fyra gånger större än liberalerna. Så det kan inte ge så mycket i utdelning i en demokrati. 

Jo så framträdde också partiledaren Johan Pehrson i Morgonstudion. De försökte tysta honom (tog bort ljudet från hans mikrofon), men han fortsatte bara att prata. Han ligger mer i tiden än Maria Leissner. Han är bra! Men så är han också "bara" 54 år. Det betyder något med ålder. Undrar varför jag inte är mer uråldrig som snart fyller 77. Tror det handlar om själen. Eller ett rörligt intellekt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar