tisdag 11 oktober 2022

Varför finns den här sexförbrytaren i Sverige?

 UPPDATERAT

Letif Süleymanov är från Azerbadzjan och är inte svensk medborgare. Han är dömd i Sverige för sexbrott sedan han drogat och våldtagit en 14-årig flicka år 2020. Han släpptes ur fängelset i våras. Han har nu setts tillsammans med 13-åriga Naemi från Värmland och är gripen för att han har avsett att träffa denna flicka med ett sexuellt syfte. Hon befann sig hos mannen när hennes mamma fick tag i henne per telefon, men hon försvann sedan. Hon har setts på Hisingen, men polisen menar att hon håller sig undan frivilligt. Så polisen letar inte efter henne. 

13:55

Mannen häktades i dag i Göteborgs tingsrätt. Han började gråta när han fick beskedet. Jo det är väldigt synd om honom. Sic!

16:26

Naemi fyller 14 år i dag och polisen letar nu återigen efter henne på Hisingen i Biskopsgården där mannen bor. Hon är 160 cm lång och väger kring 55 kilo. Nedan finns bilder av henne. 

12.10.2022

Flickan är hittad välbehållen under gårdagskvällen. Det var mamman som hörde av sig till polisen och berättade att de nu var tillsammans. 

9:13

Det fanns "synnerligen ömmande omständigheter" för denne man att stanna i Sverige. Lagtexten är så här: "Om uppehållstillstånd inte kan ges på annan grund, får tillstånd beviljas en utlänning om det vid en samlad bedömning av utlänningens situation föreligger sådana synnerligen ömmande omständigheter att han eller hon bör tillåtas stanna i Sverige. Vid bedömningen skall särskilt beaktas utlänningens hälsotillstånd, anpassning till Sverige och situation i hemlandet."

15.10.2022

Åklagaren har hört flickan och det finns ingen anledning att inte misstänka grooming. Men vad flickan har sagt kan inte berättas ännu. 


Varför befinner sig den här sexförbytaren i Sverige? Han borde skickas tillbaka till sitt hemland Azerbadzjan. Letif Süleymanov släpptes i våras från fängelset där han avtjänat straff för våldtäkt på barn. Faksimil från Instagram. 

Det här är Naemi från Karlstad som är försvunnen. Hon är efterlyst av mamman. Dumt nog åkte hon till sexförbrytaren när han köpte tågbiljett till henne. Nu är hon dock tillbaka hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar