torsdag 27 oktober 2022

Regeringen vill ge elprisstöd

 Regeringen höll presskonferens alldeles nyss angående att ge kring 16 000 kronor i stöd till vanliga villaägare för deras el. Beräknat på 20 000 kWh per år. När detta ska utbetalas i södra Sverige är inte riktigt bestämt. Fem miljoner kunder kommer att få 55 miljarder kronor. Om man har flera hus så får man betalt för alla. Under november månad kommer datum för utbetalning att meddelas. Detta stöd ska gälla under de kallaste månaderna som hjälp till hushållen och företagen. 

För övrigt tycker jag facebook ska sluta att pytsa ut falska annonser med Ebba Busch. Där det utlovas hur mycket pengar som helst. Jag har tagit bort 4 eller 5 av dem i dag och anmält "vilseledande eller bluff" till facebook. Fortfarande finns det tydligen människor som går på dessa annonser. Tyvärr. 

Ebba Busch energi- och näringsminister meddelade att modellen för ersättning är klar och det blir stöd till alla som använder el, och har räkningar att betala. I södra Sverige gäller detta. I norra Sverige är det inte så dyr el. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar