onsdag 5 oktober 2022

Sveriges mäktigaste Tik Tok-are

 Statliga televisionen tog upp något som har gått mig absolut förbi. Det handlade om Tik Tok, som jag aldrig tittar på. Korta videor om allt mellan himmel och jord och mäktigaste mannen Emil Henrohn i detta fält gör parodi på könsroller och säger att mamma handlar och pappa spelar fotboll. Eller att en kvinnlig forskare gillar att studera bajs. Jaha. Kring 25 miljoner gånger har hans filmer gillats. 

Jo jag har märkt att ju längre facebook finns - där jag är med - desto ytligare blir det. Och själv klickar jag också på gillaknappen på roliga inslag där, som jag skrattar åt. Jag har gått över till att titta på roliga klipp på kvällarna i America´s Funniest Homevideos. Det beror på trötthet kring alla nyheter om att världen är på väg att gå under. Då behövs lite skratt. Och till alla ungdomar: jorden går inte under. Tro inte på domedagspropagandan! Vi är varelser som lever här en stund på jorden för att lära oss något. Och det handlar inte om att tro på det som massmedier sprider i nyheterna. 

Det verkar som om ungdomar och då särskilt flickor mår så dåligt att det verkar otroligt. Nästan hälften av alla flickor i nian är deppiga - åtminstone i Sollentuna. Och 4 av 10 flickor dricker och en del använder också droger. Jag hoppas att de ibland skrattar och inte bara tror på att människor kommer att förstöra jorden. Eller att de själva inte har någon framtid. Det är medierna som har stort ansvar där, för när ungdomar ger upp hoppet om sin framtid kan de ju lika gärna bli kriminella eller ta livet av sig. Fel sätt att hantera sin framtid! Men skratta gärna en smula varje dag. Det är bra för kropp och själ. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar