fredag 10 oktober 2014

Löfven klarar säkert statistiken över jobb

Den nye statsministerns närmaste man och högra hand är Thomas Eneroth, som inte ens begrep vad han hade beslutat då 2003, när han och riksdagen tog ifrån mig och min familj vår försörjning genom att sänka min sjukpenning med ett tiotusental kronor i månaden. Jag har berättat om detta i min först utgivna bok Ett sekel av tystnad. Sedan skyndade de sig att förtidspensionera mig före valet 2006 för att få ned siffrorna. Statistiken var allt. 

Ingenting har hänt sedan dess. Bara att fler och fler människor tas hit till landet, som inte kan få jobb utan måste försörjas av oss andra. Jag har en nära släkting som har kommit hit för några år sedan från ett annat land. Hon har jobb nu tack vare att hon är ingift här och att hennes driftiga landsmän har startat verksamheter plus att hon har ett kontaktnät hos svenskar. Men de som inte kommer från ett sådant land, med ett uppenbart motiv att ingå i det svenska samhället, är många fler.

Det spelar ingen roll vad regeringen gör så länge inte synen på människor ändras hos de styrande. Befolkningen är inte några det är synd om i evigheter. Varje människa har förmåga att klara sig själv bara inte verktygen tas ifrån denne av de styrande. Arbetsförmedlingen är fortfarande till för de utslagna och regering och riksdag är bra på att ta hit fler och fler i den kategorin. Arbetsförmedlingen har funnits sedan efter andra världskriget och aldrig gjorts om på riktigt. Grundsynen är densamma. De behöver ju ha några att utöva sin makt över. Jag känner igen tänkesättet från min barndom då det var så synd om oss barn, som bodde i förort, att vi skickades bort hela somrarna, så att mamma fick vara ifred för oss. Och att vi fick andas lantluft. Ingen begrep att vi behövde vår släkt. Vi skulle tas om hand av samhället. 

Inställningen till att människor inte kan klara sig själva, utan behöver den kommunistiska övertygelsen om en elit som går före, cementerar uppe-nere i all evighet i det här landet. Kolonialismen är inte död utan den fortsätter i vårt land just nu. Vi tar hit människor som vi ska gulla med för att döva vårt dåliga samvete över världshistorien. Vi är skyldiga till allt precis som de kristna domedagspredikningarna sade när jag var liten när syndabekännelsen alltid var legio. Samtidigt som vi utnyttjar dem. De jobbar svart och till låga löner för att fixa allt i vårt land. Och det hjälper knappast att det på fotbollsmatcher hålls upp skyltar mot rasismen.

Jag besökte i går min barndoms förort. Den har aldrig sett så välmående ut. Fasaderna på husen där vi barn växte upp var omgjorda och fina, bättre än de någonsin hade varit. Allt såg perfekt ut. Porten var utbytt och i farstun stod att snart skulle det bli elektroniska lås också på dessa ingångar. Det dög med en och samma port i mer än femtio år och den hade fungerat i många år än, men nu är den utbytt. Allt var fixat in i minsta detalj. De flesta buskar borttagna på gården så att den framstod som öppen så att ingen kunde gömma sig där. Inte bygga slumbostäder.

Men naturligtvis fanns det tiggare i centrum i går. Det har jag aldrig sett förut. När jag var liten fanns det spelemän som gick omkring och underhöll de som bodde där och de fick några små slantar nedslängda från fönstren och så fanns det knivslipare, som också kom och erbjöd sina tjänster, men aldrig har människor suttit där för att tigga. Det är en skam, inte för vårt land, men för andra länder inom EU. Det finns möjligheter för dem att få hjälp i sina egna länder, men så länge människor här har inställningen att det är så synd om dem så funkar det. Uppe-nere i all evighet. Florentina Dumitrachi fick ihop upp till 200 kronor per dag i detta centrum under de månader hon satt där plus fick hjälp med biljetten hem av snälla människor. Samt att de samlar ihop till ett hus åt henne. Gulligt!

Och naturligtvis kommer den här regeringen att gå i gamla fotspår. De kan inte annat när människorna och idéerna är desamma som förut. Statistik är allt och den kommer förmodligen statsminister Löfven och de andra att fixa. Går alltid att trixa bort människor så det ser bra ut. Den borgerliga regeringen fick sitta tillräckligt länge, så att min barndoms förort hann bli ordentligt renoverad. Och Sverige skulle ligga mycket högt i OECD:s index över de länder som har det bäst i världen om vi bara fick behålla lite mer av våra löner efter skatt. Detta är fortfarande så trots att den tidigare regeringen sänkte skatterna i många steg. Och nu lär det inte blir mer av detta. 

Vi ska ta hand om alla fattiga i hela världen, som lyckas ta sig hit. Och för att ha råd måste vi betala mer i skatt. Och skänka mer till välgörenhet. Våra pensionärer har ibland inte tvåhundra kronor per dag att leva av, men vem bryr sig. De kan ha 2 000 kronor att leva av per månad efter betalda räkningar. Dem är det inte synd om. De har ju haft hela livet på sig att fixa det bra för sig. Fast hur var det nu? Tog inte statsminister Göran Persson ifrån dem 258 miljarder för att ordna Sveriges ekonomi. Det skulle betalas tillbaka, men stals istället från AP-fonderna. Pengar som pensionärerna hade avstått från lönerna för att ha det bra på gamla dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar