torsdag 30 oktober 2014

Sverige erkänner den islamska staten

UPPDATERAT
Utrikesminister Margot Wallström tycker Palestina ska godkännas som stat. Hamas betyder Islamska motståndsrörelsen och organisationen styr över Gazaremsan. Hamas är en terrororganisation. De vill utplåna Israel.

Sverige erkänner Palestina som stat, men jag tror inte att folket är med på detta. Och heller inte riksdagen. Margot Wallström har alltid varit extrem själv och gör nu något extremt. Östra Jerusalem, Västbanken och Gaza tillhör Palestina enligt vad som beslutades 1947 av FN. Jag antar att Margot Wallström anser att det är detta land hon vill godkänna. Men riktigt säker kan man inte vara för Palestina är större än så enligt Hamas.

I framtiden vill hon förmodligen erkänna Islamska staten när IS väl har tagit makten lite mer i Iran och Irak. För de måste ju ha ett land där de ska bo. Eller blir detta för magstarkt också för utrikesministern? Att denna terrororganisation ska ha ett eget land?

Här är muslimers syn på Palestina.

Reaktionen från Israels sida blev att kalla hem ambassadören från Stockholm. En skarp protest.
31.10.2014
Knappast någon tycker att tidpunkten var rätt vald. Inte palestinier och inte israeler när människor fortfarande dödas. Bara utrikesministern i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar