måndag 6 oktober 2014

Sverige vill erkänna terrorn

Hamas som sitter i regeringen i Palestina är en terrororganisation med målet att utplåna Israel och denna stat vill svenska regeringen erkänna. Hamas klassas som terror av EU, men Sverige tycker att vi ska ta denna regim till våra hjärtan. Margot Wallström tycker att det var väntat att detta uttalande skulle få kritik, men så är det alltid. Att USA och andra länder regagerar är naturligt, enligt henne.

För mig känns det som att vi är tillbakaflyttade till 70-talet när Palme tog Yassir Arafat till sitt hjärta. Margot Wallström verkar inte riktigt uppdaterad om hur det ser ut i Mellanöstern och vilka problemen är. Nästa steg borde vara att erkänna Islamska staten för de har ungefär samma mål som Hamas. Att krossa Israel och i förlängningen upprätta ett nytt kalifat.

Varför regeringen skyndar sig att offentliggöra denna önskan att erkänna Palestina som en stat är svårbegripligt när det ständigt kommer rapporter om övergrepp och mördande av IS i länderna runt Israel. Det förefaller som också statsminister Löfven och utrikesminister Wallström vill utplåna Israel och införa islam överallt. Hamas har länge utfört jihad, ett heligt krig, mot Israel.

Jag trodde inte det var så att denna nya regering skulle stå helt och hållet på Palestinas sida. Omkring en tredjedel av mp och s båda partier har varit för ett närmande till Palestina och en inskränkning av förhållandet till Israel, men utrikesminister Wallström vill genast ta i med hårdhandskarna och ställa sig på terrorns sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar