söndag 5 oktober 2014

Fyra mord och otaliga våldtäkter

UPPDATERAT
Det är facit av vad som hände i Sverige i går och i natt. Jag minns hur det var på 70-talet då kunde ett enda mord sysselsätta pressen över månader. Nu blir det någon rubrik och så läggs det åt sidan. Det finns viktigare ting att skriva om. Som att Sven-Erik Österberg har tackat nej till att ingå i regeringen. 

Men är det viktigare att någon tackar nej än att ett par människor (läs män) och en människa (läs kvinna) förlorar livet eller våldtas? Är inte våldet mot människor viktigare att bry sig om än att någon inte tyckte den ska ha en ny maktposition?

När dog senast två män i Sverige samma dag genom våld? Vi är vana vid skottlossningar och knivskärningar. Det inträffar ofta. Vi har länge befunnit oss i ett kriminellt land. Det blir inte bättre. En man dog i Skurup och en i Rågsved i Stockholm i går. Den ene slogs ned och blev offer för en yxa. Den andre sköts ihjäl. 

Ja, säger någon det var säkert deras eget fel. De var väl kriminella själva. Och kvinnan får väl skylla sig själv också som satte sig och kissade utomhus. Det kan man inte göra. Då blir man överfallen i Midsommarkransen. Så rycker folk på axlarna och går vidare. De har annat att bry sig om. Som vad de ska göra i kväll. Umgås med familjen eller se på TV, festa lite kanske. I deras värld finns inte våldet.

Mannen i Skurup var i 35-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare. Den avlidne i Rågsved är ännu inte identifierad. Kvinnan blev utsatt för något som måste betecknas som våldtäkt. Mannen genomförde handlingar som klassas som detta. Förra året inträffade 87 fall av dödligt våld i Sverige, men det brukar aldrig vara bara mord. Utan det kan var allt från olycksfall till självmord. Vi lever i ett mycket lugnt land enligt myndigheterna. I New York med drygt 8 miljoner invånare inträffade förra året 333 mord. 
8.10.2014
Tre nya skottlossningar i går och i natt vilket resulterade i en död och sex skottskadade i Malmö och i Blackeberg, Stockholm. Vilket elände för den nya regeringen om de måste börja med att ge polisen mer resurser för att vi är omringade av gangstrar och skjutvapen. En är livsfarligt skadad i Malmö.
8:37
Här kan ni läsa om den yxmördade i Skurup, en man som var på väg åt rätt håll, enligt vännerna och familjen. Andjelo Biscan blev 36 år och han hade haft problem med droger och kriminalitet. De flesta i Sverige som är kriminella kommer från Balkan.  Och mer än en tredjedel är utlänningar. Dock har vi färre och färre i fängelserna: kring 3 800 personer. 
12.10.2014
Mordet och mordförsöken i Blackeberg, Bromma, har jag inte ens orkat skriva om, men där är Ahmed Hassan, 21, nu misstänkt och häktad för detta. Här finns kopia på häktningsprotokollet. 
Dessutom har jag naturligtvis tappat räkningen på alla våldtäkter i Sverige, men i Hagfors Värmland pågår överfallen alltjämt. Trots mycket uppmärksamhet. Mycket tråkigt. 
13.10.2014
En 22-åring är gripen för våldtäkt i Hagfors. Han greps utanför Västerås. Om kvinnorna i Hagfors kan slappna av nu vet inte polisen. Det kan finnas fler övergreppsmän. Sammanlagt fjorton överfall är anmälda till polisen.
21.10.2014
Här kan ni se bild på den häktade mannen, som greps för våldtäkterna. Han är inte svensk utan troligen från Albanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar