torsdag 10 december 2015

Gladnyhet från Brå om dödligt våld

Dagens gladnyhet från Brottsförebyggande rådet är att det dödliga våldet har minskat sedan 90-talet i Sverige. Ja det var högt då i början av 90-talet eftersom det var krig i Europa och många flydde hit. Undersökningen Brå har gjort går fram till 2014.

Själv har jag räknat det dödliga våldet sedan i somras och detta tyder på att tre personer i veckan dödas eller mördas. Och 2015 är ju rekordåret för nya svenskar. Vi importerar en del problem. Jag skrev här om arton mord på sex veckor. Det hände i augusti och september i år. Om den statistiken håller i sig så blir det kring 150 mord per år. Sex av dessa arton mord misstänktes utförda av invandrare.

I slutet av oktober räknade jag till sex mord på en vecka: en kvinna i 60-årsåldern Piteå mördad, mord i Borås en man i 25-årsåldern, en man i 60-årsåldern mördad Borlänge, Hisingen Göteborg en 26-årig man skjuten mördad, Karlsborg en man i 60-årsåldern mördad och en man 37 år gammal hittades skjuten, mördad i Flemingsberg i Stockholm. 

När det gäller skottlossningar och döda så räknade SVT detta i början av november och det visade sig att Sverige var värst. Både när det gäller mord och skadade. Fem gånger så många skottskadades i de tre största städerna i Sverige gentemot antalet i alla tre huvudstäderna sammanlagt i Norge, Danmark och Finland. Så denna gladnyhet i dag ger nog inte anledning att tro att det dödliga våldet minskar i Sverige. Det är försök till indoktrinering från en statlig myndighet.

1 kommentar:

  1. Ja, det är många som är glada över att de kan slänga detta i ansiktet på alla fördomsfulla rasister som beklagar sig över att kriminaliteten ökar i Sverige. Det DN tyckte vara viktigast att skriva om efter morden på IKEA på den svenska kvinnliga läkaren och hennes son var dels att Sverige egentligen var tryggt och morden minskade, dels att de boende på asylförläggningarna kände sig så otrygga att de fick extra bevakning av sina asylboende efter att de två svenskarna blivit mördade. Åt offren ägnade man inte så mycket uppmärksamhet. Ingen statsminister som uttalade sig där inte eller några reportage från deras begravningar. Som kompensation skrev man dess då mer om offren och hjälten vid skolmorden.
    Vad man avsiktligt glömde att nämna var att det inte är våldet i sig som minskat utan dödsfallen. Orsaken till detta är att den svenska sjukvården, allt från ambulanspersonal till akutkirurger, blivit så mycket skickligare att rädda liv, d v s färre dör men våldet består eller ökar.
    Den kände rättspatologen Jovan Rajs uttryckte det så här: ”Lasermannen sköt elva personer, varav en dog. På 30-talet skulle åtta eller nio ha avlidit, på 70-talet ungefär fem och i dag förmodligen ingen”.
    /Pops

    SvaraRadera