tisdag 15 december 2015

Vi måste ha nytt blod

Sverige behöver människor för att vi ska klara den demografiska utvecklingen, säger statsminister Stefan Löfven. Det betyder att det behövs nytt folk och nytt blod i landet. För vi som redan bor här klarar det inte. Ordet demografi kommer av orden folk och skriva, hur man beskriver befolkningen i ett land när det gäller fördelning, storlek och sammansättning. I Sverige går det inte att bebo särskilt mycket av landet. I många landsändar vill ingen bo. Inte ens flyktingar. 

Vad menar då Stefan Löfven? Jo han menar att det som nu har hänt under hösten var bara en liten paus i importen av människor och snart kan vi återuppta den igen för att vi ska kunna ha ännu fler miljoner i landet om tio år. Har vi förutsättningar för att öka vår befolkning? Nej det har vi inte. Vi som redan bor här har gjort eftergifter och kommer att få göra fler sådana innan nästa val 2018. Andelen tillgångar per person i landet sjunker sedan sju år. Men det nämner inte statsministern. Så fungerar världen när vi måste dela det som finns på fler. Det är därför människor inte skaffar tio barn numera, som min mormor och morfar gjorde. Då behövde Sverige människor. De växte upp inom landet.

Vilken grundsyn ligger i botten på det statsminister Stefan Löfven säger. Jo det handlar om att vi kan inte ta hand om oss själva. Som folk är vi inkapabla till detta. Ungdomen behövs för att utveckla tekniken och för att uppfinna nya kreativa saker. De har inte råd eller lust eller tid att ta hand om sina föräldrar eller andra i samhället. Vi som redan bor här behöver importera människor, som är beredda att för en mindre penning ta hand om det som den andra och äldre befolkningen inte vill ägna sig åt. Eller som de högutbildade inte vill göra. 

Statsminister Stefan Löfven ser i eviga tider framför sig en underklass som ska piskas att ta hand om de andra. Just så som landet har fungerat under socialdemokratins långa regeringstid. Det kallas för välfärd i hans politiska språk. Världens befolkningskurva pekar spikrakt uppåt och det måste vi utnyttja. Ta hit dem så blir de tacksamma medborgare i våra utslitna förorter, där det finns löss, mögel och kackerlackor. Gör bara en liten paus så Migrationsverket inte längre går på knäna och säg till folket att vi är fortfarande världens samvete och humanitära stormakt nu när de andra länderna återigen lever på 30-talet. Den slogan som var så populär ända tills för bara några veckor sedan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar