söndag 13 december 2015

Jorden är räddad!

Det är viktigt för mänskligheten att tro på att vi kan rädda jorden. Ur den synvinkeln var det avtal som har undertecknats i Paris nu viktigt. Men inte för klimatets del och inte heller för vår planet. Den är större än vi någonsin tror och vi människor syns inte från rymden. Det ingår i människans bagage som art att ständigt tro på undergången och också på frälsare. Vi vet att vi alla ska dö någon gång och att tro på hela jordens undergång och att vi kan frälsa denna jord är den största egotrippen, som är möjlig att göra här. 

Avtalet i Paris är fromma förhoppningar. Det är ungefär som om alla länder skulle ha samlats för att uppnå en förbindelse med Gud och sedan ha undertecknat ett avtal där det framgick att nu fanns det en uppgörelse med den store mannen i himlen om att vi alla skulle leva och må bra i framtiden.

Det finns helt enkelt ingen konkret plan för hur temperaturen på jorden ska hållas nere. Eller om något annat heller. Det som har uppnåtts är att staterna har kommit överens om 100 miljarder dollar årligen som ska satsas på icke-uppvärmning av jorden. Det är ingenting i sammanhanget. Om tio år ska denna summa revideras. Nu hänger det istället på om de olika staterna piskar sig själva till olika mål. Och Sverige ska som vanligt var bland de bästa med målet att inte ha någon användning av fossila bränslen. Herregud! Ingen bensin, ingen kol, ingenting som planeten tidigare har bevarat i jorden. Bara sådant som finns på ytan, som sol och trä. I vårt kalla och mörka land.

Klimatavtalet är ett avtal om ett paradis på jorden, där människorna själva inser vad som är bäst både för dem och planeten. Hur realistiskt är detta? Det man kan säga är att vi behöver all tro som finns för framtiden. För miljöförstörelsen pågår dagligen och stundligen mellan människor. På alla nivåer. Nu har vi projicerat allt detta på Paris och överenskommelsen mellan 195 länder. På en överstatlig nivå. Och ni vet väl att denna överenskommelse inte gäller än utan från 2020. 

Här skrev jag tidigare om att det inte finns klimatflyktingar och om att klimatångesten drabbar.

För övrigt gör en medelstor hund lika stort klimatavtryck som två stora stadsjeepar. Enligt QI TV-programmet med Stephen Fry. Borde då hundar förbjudas? Nä det tycker vi knappast. Och 
så är bacon bra för miljön!


Uppvärmningen av jorden hotar mänskligheten. Sic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar