torsdag 3 december 2015

Muslimer dödade fjorton

UPPDATERAT
Jo det hände i går kväll svensk tid och jag brydde mig inte om att skriva då. Det händer så ofta att muslimer dödar andra, men det här hände inte så långt från Los Angeles i San Bernardino, USA. Förövarna var ett gift par (gift enligt muslimsk sed troligen) som hade en baby. Han hade varit barnledig. De gick in i full stridsutrustning i en lokal och sköt. Mannen var alltid trevlig, men lite tystlåten. Frun hade han träffat på internet. De hade varit på besök i Saudiarabien och levde den "amerikanska drömmen". Släkten är chockad. 

Fjorton dog och sjutton skadades på detta party som hölls för anställda i delstaten. Ingen vet om det var ett terroristdåd, men kanske. Mannen hade jobbat för delstaten i fem år och lämnade partyt när han blev arg. Innan ett gruppfoto togs.

President Obama informerades om denna nya skjutning i USA och upprepade att det behövs strängare lagar gällande vapen i USA. USA utmärker sig i världen när det gäller sådana dödsskjutningar. Två av vapnen paret använde var lagligt inköpta. De är båda döda i dag. 
19:29
Mannen växte upp med en misshandlande far. Han fick gå in och försvara sin mamma ända upp i tonåren. Inget motiv, men eventuellt en förklaring. Hans far hotade med att ta livet av sig många gånger. Mamman tog till slut ut skilsmässa 2006 och mannen flyttade till Pakistan. Mannens hustru nu kom också från Pakistan. Ett turbulent familjeliv kan ha bidragit till vad som hände.
22:21
Det lutar mer och mer åt terrorism enligt myndigheterna. Paret har uppenbarligen radikaliserats och umgåtts med människor misstänkta för terrorism. De hade också kunnat skada och döda många fler eftersom det fanns mycket mer ammunition i deras bil och tolv rörbomber har också hittats. En röd flagg för FBI är att de spenderade mycket tid i Saudiarabien på den pilgrimsfärd, som muslimer ska göra åtminstone en gång i livet. 
4.12.2015
Här är offren för terrorn som riktades mot dem av en arbetskamrat som lämnade festen för att återkomma och skjuta tillsammans med sin fru. De hade lämnat sin sexmånaders baby till farmor innan dess.
17:39
Kvinnan i terrorparet sägs ha skickat en trohetsed till IS ledare över Facebook samtidigt som attacken pågick. Det var dock inte IS som arrangerade attacken utan det gjorde paret genom en självradikalisering, säger myndighetspersoner. Det är dock inte uteslutet att också andra hade påverkat paret till denna radikalisering, som gjorde dem till terrorister. 
5.12.2015
FBI utreder nu detta som ett terrorbrott. Dock finns det inga bevis för att de var med i en terrorcell.
8.12.2015
Beskrivningarna av den manlige terroristen går ut på att han var en vanlig man. Inget konstigt med honom förutom då att han övade på skjutbanan med militära vapen. Men det ses som normalt i USA. Det har sagts att det var frun som radikaliserade honom, men han åkte ju till Mellanöstern för att hämta henne. Hon kom till USA på så kallat fästmövisa. Pappan har sagt att terroristsonen höll med IS och var "besatt" av Israels politik. 
9.12.2015
Nu beskrivs också den manlige terroristen som att han radikaliserades för flera år sedan och att han också hade tänkt begå terrorattentat redan 2012, men att han då avskräcktes för det var många tillslag mot terrorister i området han då befann sig. Paret fick ett lån innan attentatet och kan ha använt pengarna till att köpa vapnen de begick morden med och hälften lär hans mor ha fått från dem. Hon som de lämnade sitt barn till.
10.12.2015
Jodå det var så att paret radikaliserades på internet redan och terrorkvinnan uppgav fel adress i Pakistan när hon skulle invandra till USA för att undvika att myndigheterna upptäckte att hon tillhörde en radikal terrorsläkt med medlemmar hos IS. Ännu vet inte FBI om de skickades till USA av en radikal grupp. Det skulle göra saken ännu värre. För det vore ett nytt sätt att utföra terrorattentat i USA.
Några av de människor som föll offer för terrorn
 från det galna paret
 som sköt urskillningslöst i lokalen där det var fest. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar