fredag 11 december 2015

Lyxmaten till flyktingar slopas

Asylsökande i Trängslet i Dalarna har hittills fått mat för 572 kronor per dygn. Rena lyxen! Eftersom det bor 420 asylsökande där så har maten kostat staten 240 000 per dygn och kommer att göra så också fram till nyårsaftonen. Sedan bryts avtalet med den finländska koncernen Fazer som är så dyrt. Företaget har skott sig på de svenska skattebetalarna. 

I Björsjö utanför Smedjebacken i Dalarna så fixas maten till de asylsökandena för 88 kronor per dygn och person. Då får de frukostbuffé, lunch, middag och kvällsmacka. Vanlig hederlig svensk husmanskost, sådant som jag och våra barn är uppvuxna på, kyckling med potatisgratäng och spaghetti med köttfärssås står exempelvis på menyn.

Migrationsverket klantade sig i upphandlingen av Trängslet för det fanns redan ett matavtal. På Migrationsverket säger de att de hade att välja på att sätta flyktingarna på bar backe eller godta det som fanns. Men nu ska det bli ordning! Till nästa år. Gränsen för matkostnader per dygn och person är satt till 150 kronor och ska inte överskridas. Personligen går jag runt på kring 50 kronor per dygn för maten, men jag är ju pensionär och lagar maten själv. Det är skillnad på folk och folk. 

Här skrev jag tidigare om att bostäderna i Trängslet inte dög åt de asylsökandena.

1 kommentar:

  1. Själv kan jag bevisligen klara mig utan mat (och dryck) i
    sisådär 48 h. Men så mycket aktivitet blir det ju inte ...

    SvaraRadera