onsdag 23 december 2015

Sverige har inte råd med fler ensamkommande barn

UPPDATERAT
Eftersom de ensamkommande barnen kostar lika mycket som det svenska försvaret så är det naturligtvis bra för landet att de får söka asyl i något annat europeiskt land. Så blir det i januari när asylsökande utan ID-handlingar stoppas. Nästan ingen av de ensamkommande har  ID-handlingar. I år har de uppgått till 25 000 som säger att de är från Afghanistan och arton av dem hade ID-handlingar. De blir serverade det svenska samhället på silverfat och blir omhändertagna som utsatta barn även om de är äldre och borde betraktas som vuxna. Det går inte att bevisa hur gamla de är. De kostar sammanlagt kring 40 miljarder per år. 

Mellan 14-20 december har kring 3 000 sökt asyl i Sverige och av dem var 686 ensamkommande barn. Det saknas socialsekreterare för att utreda dessa barn i många kommuner. Och de kostnader som de utsätter det svenska samhället för kan inte rättfärdigas med att de i framtiden ska bidra till samhället. Nu raseras istället byråkratiska system vad gäller byggande för att dessa och andra flyktingar ska kunna bo utan bygglov. Det är enligt förslag från miljöpartiet. Skolor ska kunna ha sämre lokaler för undervisning och färre lärare, som är legitimerade. I somras uppskattades antalet ensamkommande barn till 8 000. Det blir närmare 35 000, som hinner hit innan året är slut.
24.12.2015
För övrigt vill omkring två tredjedelar av svenska folket ta emot färre eller inte fler flyktingar än nu. Det konstaterar DN/Ipsos i en ny undersökning. Opinionen har svängt precis som regeringen, men fortfarande tycker kring 19 procent av de tillfrågade att vi kan ta emot fler flyktingar. Det hela grundar sig på en mänsklig inställning både när det handlar om att inte ta emot och att ta emot. Det är av omtanke om flyktingarna som svenskarna nu inte vill att de ska komma hit. De får inga bra liv här. Men i princip är svenskar för flyktingar. De är inga rasister utan ser alla som medmänniskor. Det som sätter käppar i hjulet är ekonomin, vilket större delen av folket har insett nu. Tillsammans med regeringen.

Annars tycker jag det är bra att kurdiske ekonomen Tino Sanandaji läxar upp de som inte bryr sig om siffror, fast han tar i lite väl mycket i senaste texten när han ställer nationalekonomiska professorer mot Henrik Schyffert eller Fredrik Virtanen. Så där lite triumferande. De sistnämnda är inte värda att ta på allvar. Deras jobb är att få uppmärksamhet för sitt eget varumärke. Inte att räkna invandrare eller kostnaden för dessa. 

Tro inte heller på siffrorna som säger att vi handlar i december för 75 miljarder och att flyktingarna nästa år bara kostar 60 miljarder i mottagande. Att bo i Sverige kostar så mycket som decembersiffrorna visar. Om allt ska betalas. Har just betalat mina räkningar och de var på kring 4 000 kronor. Sedan behöver man mat för att inte svälta och kläder är inte heller så dumt i vårt klimat. Siffran 60 miljarder är vad Migrationsverket har beräknat i mottagande, dvs det första omhändertagandet. Sedan kostar de som kommer kommunerna också plus staten i skattepengar. Under många år. Av de som får stanna har ungefär hälften ett riktigt jobb efter åtta år. Hela siffran torde uppgå till mycket mer. Beräkningen är gjord utifrån 135 000 flyktingar nästa år. Det finns ingen post i statens budget som handlar om att ge pengar till människors handlade i december. Så jämförelsen haltar betänkligt. 

Här är Mohammed 14 år, som är bra på basket. Fint helskägg.
Han fyllde 14 för ett par veckor sedan enligt SVT.
Han kostar kring en miljon per år för Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar