söndag 3 mars 2019

Hemlöse Håkan 70 år fick bo i hus

Det ska till vänliga och fina människor i detta land för att hjälpa pensionärer, som plötsligt blivit hemlösa. Ett exempel är Håkan 70 år, som hade tänkt att ta sig ned genom Europa i husvagn och hade sagt upp lägenheten, men bilen åkte i diket i den djupa snön och Håkan stod där utan möjligheter att ta sig vidare. Han hade dessutom skulder hos kronofogden. Men Aftonbladet skrev om honom för några veckor sedan och då finns det härliga människor i vårt land som rycker in. 

Marika Strandberg i Uppland fixade så han fick bo i hennes hus. Det ska säljas, men inte förrän i sommar, så då kunde Håkan få bo där. Sammy Herr vid Assistancekåren ordnade så bilen kunde bärgas och kopplingen lagas. Organisationen Vid Din Sida har dragit igång en insamling till Håkan så att han kan bli av med sina skulder på 157 000 hos kronofogden.

Han fick prostatacancer år 2016 och det var då han beslöt att försöka ta sig genom Europa i husvagn och nu tänker han göra drömmen till verklighet, när han flyttar ut ur huset i april och ta sig genom Sverige först på olika campingplatser. Sedan till hösten ned genom Europa där det är billigt att campa i Spanien. Till nästa vår kommer han hem igen är tanken och då blir han gärna månadsgivare till Vid Din Sida. Nu räcker hans pension som enbart behöver gå till mat! Fantastiska människor det finns i Sverige!

Håkan och hans hund fick hjälp av vänliga människor.
Faksimil från Aftonbladet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar