tisdag 5 mars 2019

Michael Skråmo gripen

UPPDATERAT
Michael Skråmo har tillsammans med några hundra soldater försvarat byn Baghouz i Syrien. Nu uppges han gripen. Han har tidigare sagt att han hellre dör än blir infångad eller överlämnar sig. Men han lär nu vara gripen sedan i går måndag av kurdiska styrkor. Kanske tyckte han att det är bättre att leva än att dö vid 33 års ålder. 
17:36
Det var tumult när Skråmo greps för där befann sig både fruar och barn och de vuxna ville inte skiljas från barnen. Michael Skråmo är egentligen norsk medborgare så då slipper svenska myndigheter bry sig om honom fast han har vuxit upp i Göteborg. Han har inte något svenskt medborgarskap. 
18:33
Den norska säkerhetspolisen vill ha tag i Skråmo och ställa honom inför rätta. Norrmännen är inte lika handfallna som svenska Säpo utan de kommer att anklaga honom för det han har gjort. Eftersom han är en av de mest framträdande värvarna till terrorgruppen IS är det helt klart att han är terrorist och kan dras inför rätta för detta och åtalas. Han har bedrivit propagandaverksamhet och uppmanat till terrordåd i Sverige. 
15.3.2019
Michael Skråmo uppges vara död av TV-kanalen ITV. De har fått se en tre månader gammal film som Skråmos mamma visade. Barnen är alla mellan ett och åtta år. Kontakten med Skråmo är förlorad, säger hans mamma. 

Här skrev jag tidigare om Skråmo och hans sju barn. 


Jesper Söder rapporterade att Skråmo är gripen
för någon timme sedan. Han strider för kurderna.
Faksimil från twitter. 
Några av Michael Skråmos barn filmade av
Michael Skråmo för några månader sedan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar