fredag 22 mars 2019

Ensamkommande går fria

UPPDATERAT
De ensamkommande barnen som anmäldes av Skurups kommun för bidragsbrott har inte begått något sådant. De har inte själva tagit emot de pengar som bidragen gett, utan de har gått till HVB-hem eller privatpersoner som tog emot dem i sina hem. Därför har de ensamkommande som ljög om sin ålder inte begått några bidragsbrott och de som tog hand om dem har inte heller gjort det. De har ju handlat i god tro. 

Det var Skurups myndighetsnämnd som anmälde detta till polisen och politikerna krävde tillbaka pengarna. Som alltid när det är kris och krig så är det tredje man som tjänar pengar på detta. Så också i Sverige där HVB-hem och privatpersoner har täljt guld under de år då stat och kommun tvingades av regeringen att ta emot dessa "barn". Detta under sken av att de var så goda människor som bara ville ta hand om dessa "barn".

Grupper i samhället har tjänat pengar på dessa ensamkommande och vi andra har fått betala. Det var en upprepning av vad som hände på 90-talet då också andra medborgare som pensionärer fick skulden för att Sverige gick dåligt. Men då kom inte ensamkommande barn i stora skaror. Men 258 miljarder drogs från pensionärernas fonder. Det sades vara lån, men har aldrig betalats tillbaka. Vilka ska nu drabbas av neddragningar? Det är populärt igen att skylla på äldre, som socialminister Annika Strandhäll gör. De ensamkommande som är vuxna och inte barn beräknades till förra året ha kostat 11 miljarder. 

Mer än 1 300 HVB-hem startades på två år för att ta hand om "barnen". Kommunerna gick på knäna och Ljungby, Arboga, Åtvidaberg och Östhammar, bad i slutet av 2015 Migrationsverket om att få en paus i mottagandet av ensamkommande. Andra gjorde revolt mot staten och vägrade ta emot fler. Trots att regeringen sköt till 8,3 miljarder extra beslutade Ljusnarsberg, Ovanåker och Hultsfred att bryta mot lagen och vägra ta emot fler ensamkommande. På Värmdö betalade staten och kommunen 270 000 i månaden för ett utdömt asylboende, som tog in omkring 20 boende. Minst 70 procent av de ensamkommande beräknades vara vuxna, inte barn. 

På bara några år har samhället fått oss att se med stor misstro på politiker, som förvandlades till sektmänniskor och inte ville inse att de blev lurade. Det blev mycket parodiskt när statsminister Stefan Löfven ställde sig jämte "barn" som alla såg var vuxna. Plus skakade hand med en talesman för afghaner Arif Moradi, som skulle ha utvisats. Han dömdes för sexuellt övergrepp mot minderårig. Men alla hade ju rätt att få stanna. Omfördelningarna i samhället har kommit de "goda" till del. De som hade möjlighet, kapacitet och utrymme att ta emot "barnen". De som redan hade det gott ställt. Vi andra betalade.
9:42
Nu inleds också socialdemokraternas partikongress i Örebro och då vill Stefan Löfven glömma allt dumt han har gjort och istället satsa på att stoppa hedersförtrycket och -brotten. Omkring 100 000 lär vara utsatta för detta i Sverige, senast jag hörde en siffra så var det 75 000, men vi tar ju ständigt hit nya invånare som lever i sådanan sfärer och familjer. Örebro är utvalt säkert för att där är problemen stora. Men mest med narkotikabrott och skjutningar plus att Vivalla i Örebro är ett särskilt utsatt socioekonomiskt område. Det är förstås regeringen som har fixat till detta, men det glömmer vi nu. Märkligt nog så gör detta att en del människor ansluter sig till IS och när de kommer tillbaka begår de mord och vill ha medalj för det. Men sådant ska vi förstås inte nämna i sammanhanget.

Här skrev jag tidigare om Vivalla och när moskén brann ned. En muslim tände på. 


Här står statsminister Stefan Löfven jämte "barnen" som kom till Sverige.
Och han skakar hand med Arif Moradi som
dömdes för sexuellt övergrepp 

mot minderårig. 
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar