lördag 16 mars 2019

Leila Ali Elmi vill registrera människor efter ras

Leila Ali Elmi, som sitter i riksdagen för miljöpartiet, vill registrera människor efter ras. Har hon aldrig hört talas om att människor faktiskt är en enda art, inte uppdelad i raser? Vi är alla lika och olika är vi enbart genom att vi själva har gjort oss sådana (se islamister eller fascister) eller genom att våra kulturer skiljer sig för att vi bor på olika delar av jorden, där naturen har skapat de villkor vi lever under och långsamt ändrat våra utseenden.  

Hon själv är inte av vit hudfärg utan mörkare och bär slöja vilket avslöjar vilken religion hon bekänner sig till, men att staten skulle registrera detta verkar vara en återgång till 30-talet eller ännu tidigare då Sverige hade ett rasinstitut. Det Rasbiologiska institutet grundades 1922 i Sverige och var till för att en "vetenskaplig grund" skulle skapas för rashygieniska åtgärder. Undervisning i rasbiologi skulle också bedrivas. Detta institut fanns ända till 1958.

I USA kan man kryssa för vilken "ras" man tillhör i folkräkningarna. Det är frivilligt och upp till var och en vilken ras eller vilka raser man vill tillhöra. Inte någon särskilt bra grund för att införa politiska åtgärder. Raser är en social konstruktion och kan användas i vilka syften som helst. Men Leila Ali Elmi tror att det skulle gynna den "ras" hon anser sig tillhöra naturligtvis. Inte att hon eller andra skulle missgynnas av detta. 

Här berättade jag att hon kom in på klanröster i riksdagen i höstas. 
Här fick Joakim Lamotte nog av henne när hon spred en hatvideo om honom. Leila Ali Elmi (mp) vill införa registrering av människor
efter ras. Hon vet tydligen inte att människan
är en enda art på jorden.
I USA kan medborgarna
vid folkräkningar fylla i vilken
ras de anser sig tillhöra.
Den vanligaste gruppen
är vita utan spanska inslag. 

1 kommentar: