fredag 8 mars 2019

Meghan Markle utsatt för rasister

Meghan Markle gift med prins Harry i England får bli exemplet på världens tillstånd denna kvinnodag. Hon har blivit utsatt på nätet för olika kommentarer både kring sin graviditet och att hon är delvis av afroamerikanskt ursprung. Hovet blockerar nu kommentarer som angriper henne. Varken n-ordet eller knivar och vapen får förekomma. Det finns alltid några galningar som håller på så mot alla som är offentliga personer. Ett antal twitterkonton har skapats med syfte att förtala hertiginnan av Sussex. Omkring 20 konton var ansvariga för 70 procent av de negativa kommentarerna om Meghan Markle. Det visar att det hela är iscensatt. 

Kungahuset får med Meghan Markle inte bara en amerikanska utan en frånskild sådan, så hon liknar Mrs Simpson som gjorde att kungen Edward VIII avgick i England år 1936, en mycket stor skandal. Mrs Simpson var skild två gånger. Detta par gifte sig sedan och levde livet ut tillsammans. Nu har Meghan Markle godkänts av kungahuset, men får utstå diverse trollkonton på internet, som ska stoppas. Meghan Markle passar också in i ett större konspirationellt högersammanhang där Storbritannien och kungahuset håller på att falla samman. Till och med i kungahuset pågår då detta utbyte av engelsk kultur till något annat och värre som har skapats genom massimmigration. Så sägs det.

Parets baby kommer att födas inom inte allför många veckor i april och vi får hoppas att det stoppar alla idéer om att Meghan Markle skulle låtsas vara gravid, som har framförts av dessa fientliga krafter. Men dessa trollkonton kommer alltid att skapas så länge internet finns. Denna kvinna har redan skakat om England mer än prinsessan Diana gjorde under sin livstid. Sakta går England mot mer utjämning rent demokratiskt, men det är svårt för oss att förstå hur stora klyftorna är i detta land. Och vilken stark position kungahuset har. 

Här skrev jag tidigare om Meghan Markle. 

Prins Harry och hertiginnan av Sussex gifte sig förra året.
Nu väntar de barn inom ett antal veckor.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar