fredag 8 mars 2019

Shamina Begums baby dog

UPPDATERAT
Shamina Begums nyfödde lille son dog i lägret i Syrien där hon nu förvaras sedan Storbritannien inte vill veta av henne. Hennes medborgarskap drogs tillbaka. Hennes familjs advokat säger detta om hennes son. Vems fel är nu det här? Är det landet Storbritanniens fel att hennes son är död? Är det IS fel? Är det föräldrarnas fel, som inte kunde låta bli att föda barn när de visste att landet var i krig. Är det kurdernas fel som inte kunde ta hand om mamma och barn tillräckligt?

Det här är sådant som händer i krig och när barn och mammor inte är omhändertagna eller kan ta hand om sig själva. Denna kvinna som är 19 år har fött och förlorat tre barn. Om detta senaste nu är sant. Hennes make (hon är gift enligt islam) är en holländsk IS-man som är fängslad. Hennes familj har sagt att de ska överklaga beslutet att ta ifrån henne hennes medborgarskap. Det är deras rättighet. Hon skulle ha låtit sin förstfödde son slåss för IS, har hon sagt, om han inte hade dött. Det som har utspelat sig är en tragedi för både länder och folk, ett vansinnesutbrott, för att människor tror på en profet som levde för hundratals år sedan. Och som har blivit utnyttjad för att nu levande människor skulle få makt.
20:16
Det är bekräftat att den lille pojken är död. Han dog på sjukhus efter två dagar där i Syrien. Han föddes i februari och blev inte så gammal. Vila i frid!

Här skrev jag om Shamina Begum tidigare. 


Shamina Begums son dog, meddelar familjen.
Vila i frid lilla oskyldiga barn.
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar