tisdag 5 januari 2021

Dan Eliasson kör utpressning mot regeringen

UPPDATERAT

 Dan Eliasson är mannen som alltid går vidare till nya bra positioner inom staten. Han har varit polischef och fick gå från den posten och dessförinnan från Försäkringskassan och Migrationsverket. Sedan sattes han som chef på Myndiheten för Samhällsskydd och Beredskap. Han fick förlängt där bara för ett par dagar sedan när han hade åkt till Kanarieöarna på semester. Mitt under pandemin när ingen skulle resa. Han tjänar omkring 160 000 i månaden och gör som han själv vill. 

Eftersom han tillhör den inre kretsen kan han inte sparkas. Han vet för mycket och kan hämnas i värsta fall. Det sades att han skulle bli ambassadör år 2018, det brukar vara en reträttpost, men det blev han inte. Han tyckte synd om mördaren istället för offret när han var polischef och Alexandra Mezher knivhöggs till döds på ett asylboende 2016. Och MSB hade inte brandslangar ens när det brann 2018 i skogarna, men han klarar sig alltid. 

Nu är han inkallad till rektor, förlåt inrikesminster Mikael Damberg, för att tas i örat. Och ställas i skamvrån? Nä han kommer väl att få sitta kvar eller petas horisontellt till något annat bra jobb. Någon har föreslagit jämställdhetsminister på skämt. Förtroendet hos svenska folket är mycket lågt, kring 6 procent gillar honom, men det spelar ingen roll i de speglande korridorerna i maktens boningar. Säger Dan Eliasson att han ser bra ut så gör han det. Både BBC och New York Times har nu lagt märke till honom. I negativ bemärkelse. Stackars lilla land med sådana makthavare. 

6.1.2021

Så har regeringen fått sin egen sexskandal. Eller? Dan Eliasson är mannen som kan dölja allt under sin yrkestitel, men som gillar att umgås med sitt eget kön. Han har varit beskyddad på sin arbetsplats, men nu har till och med de statliga tjänstemännen tröttnat. Hans okända sexliv kan vara en fara för rikets säkerhet. Han har tydligen festat tillsammans med SVT-reportern plus gayaktivisten Erik Galli och gayprofilen och mediemannen Fredrik Söderholm. På Kanarieöarna. Samt besökt en gayklubb. Sodom och Gomorra liknar detta. 

11:27

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver Dan Eliassons avgång. 

16:26

Jo där kom det väntade beskedet att Dan Eliasson avgår. Det höll inte längre. Han kan bli förflyttad till regeringskansliet och behålla titeln GD utan några specificerade arbetsuppgifter. Så göms hopplösa fall undan ibland. 

17:06

Jo det blir "kyrkogården" inom regeringskansliet för Dan Eliasson kan inte avskedas eftersom han inte begått något lagbrott. Han får således behålla titeln Generaldirektör och lön plus förmåner under den tid han är utsedd nu. Han blev det för några dagar sedan under en tidsperiod av två år. Regeringen beviljar hans förflyttning. 

17:41

Här ser inrikesminister Mikael Damberg riktigt upprörd och förbannad ut. Kanske känner han marken skaka under hela regeringen? Det vore i så fall på tiden. Uslare regering har jag inte sett i min livstid och den är lång som ni vet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar