onsdag 13 januari 2021

Trump är bortgjord hur det än går

 UPPDATERAT

Redan för fyra år sedan - innan Trump var insvuren som president - skrev jag att riksrätten hägrar vid horisonten. Jodå det blev så att nu är riksrätt nummer två på gång. Om det hinns med innan president Biden svärs in den 20 januari vet ingen. Vi får se. Men Trump är bortgjord i många sammanhang, vilket han har dragit på sig själv. Jag har inte skrivit så mycket om honom för det har ju DN och andra medier gjort tillräckligt ändå. 

Jag är sådan som skribent att jag skriver om det som behövs, inte det som blir tjatigt att upprepa. Och att jämföra USA och Sverige som en del försöker går inte. Våra system är väsensskilda, men vi ser det inte för vi är så invanda vid att leva i ett socialistiskt samhälle. Och en del tror att sverigedemokraterna är som extremhögern i USA. Nä det finns inte på kartan. Det våldsamma USA har vi inte sett här i Sverige sedan möjligen på bondeupprorens tid på 1500-talet. 

Mer intressant i Sverige är just nu den lag som också Migrationsverket protesterar emot. Regeringen försöker smyga igenom att alla afghaner ska få stanna utan att lagstifta om det. Det ska vara ständiga undantagslagar för ömmande fall är tanken. Men vad ömmande fall är framstår som mycket oklart. Det kommer att löna sig för migranter att hålla sig undan i Sverige för då blir alla fall mer ömmande.

Också att elbolagen ligger på för att höja nätverksavgifterna för alla användare i Sverige är mer intressant. Nätverksavgifterna är numera dyrare än själva elen. Elbolagen har monopol eftersom de äger näten och de har inte hindrats särskilt mycket av regeringen, som tidigare har lovat att tvinga bolagen att sänka dessa avgifter. Men si så blev det inte utan nu vill bolagen höja istället med miljarder. Kritikstormen kanske kan stoppa detta. Vi får se. 

Annars gäller det att ta in tillräckligt med ved nu när vintern är hård och jag har också kopplat in elen kring och i vattenledningarna så att inte vattnet fryser. Det är den omedelbara och reella verkligheten som stugägare står inför. Och hela 83 kronor fick jag i höjning av min lilla pension i år efter skatt. Räcker inte ens till dyrare mat. Bara att sträva vidare och vara glad ändå. 

14.1.2021

Så är Trumpen unik genom att han ställs inför riksrätt för andra gången. Det är tur att det är någon rätsida på världen fast ibland tar det några år. Det här gör att han är totalt utskämd och knappast kan komma tillbaka som politiker och att alla tar sin hand ifrån hans företag. Märkligt vilka underliga människor som kan produceras i detta USA. Han har försökt att pudla helt och hållet och säga att han blev chockad över upploppen som han uppmanade demonstranterna till, men det går naturligtvis inte att ta tillbaka allt han har gjort. De blev siffrorna 231-197 i kongressen för att gå vidare med riksrättsåtalet mot honom. I senaten behövs sedan två tredjedels majoritet, men det är inte så troligt att detta uppnås. Vi får väl se. 


1 kommentar:

  1. Ja nog är det tjatigt och tala om Trump. Hans tid är snart förbi men inte värderingarna. Filmen om Ku Klux Klan, som visas på SVT, är ganska belysande. Den beskriver väl varifrån Trump får sina idéer och han är inte ensam. Trump.

    SvaraRadera