söndag 3 januari 2021

Liberalerna vill lämna Löfven

 Nu uppmanar 120 liberaler sin partiledare Nyamko Sabuni och styrelsen att bestämma sig för att gå tillbaka till partierna de lämnade i och med januariavtalet 2019 då de gav socialdemokraterna makten. De som skriver i Expressen är säkra på att väljarna vill det och partiet har konstant legat under fyraprocent sedan de bytte till en socialistisk regering. De riskerar att åka ur riksdagen nästa val 2022.

Jag som hade hoppats på att vi blir av med de hoppande partierna mp och liberalerna i nästa val. Det känns som om det vore det absolut bästa, för dessa partier kan man uppenbarligen inte lita på. Miljöpartiet har hoppat omkring sedan lång tid och alltid sagt att de väntar med att stödja något block tills de ser valresultatet. 

Partierna känns alla förlegade, men de är det bästa vi har kunnat åstadkomma i demokratisk väg. Hundra år är egentligen inte någon lång tid för detta partisystem. Dock går tiden går fortare numera genom att vi har större möjligheter att få information om saker och ting. Men betyder det inte att vi har fått mer direkt demokrati. 

Väljarna får fortfarande bara säga sitt vart fjärde år. Därför blir också politik inte alls konsten att regera utan istället möjligheten att skylla ifrån sig. Och borgarna får fortfarande skulden för allt möjligt genom nuvarande regering. Vi lär inte få mer att säga till om som väljare utan får försöka stå ut med regeringar som är opålitliga. Om nu inte ett par partier försvinner i nästa val vill säga. Då blir de resterande partierna starkare. Väljarna får bättre representantskap på så vis.


Upplysning från 1915. Sverige låg efter grannarna, precis som vi gör nu när det gäller pandemin. Så senfärdigheten för demokratin i Sverige har varit genomgående sedan 100 år. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar